Събота, 27 Юли 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Илиян Ангелов с купа от „Млади Данколовци”, „Локо” със седем медала

  13.05.2024 11:38
Илиян Ангелов с купа от „Млади Данколовци”, „Локо” със седем медала

Горнооряховският „Локомотив” участва с 8 състезатели на „Млади Данколовци” в Севлиево и спечели седем медала. Освен злато в своята категория Илиян Ангелов спечели и купата за най-техничен състезател на турнира.

В 52-рото издание на турнира по свободна борба в Севлиево участваха над 80 състезатели от 14 клуба в различните възрасти от деца до юноши.

В кат. 48 кг при момчетата се получи горнооряховски финал. Двамата „локомотивци” в категорията Илиян Ангелов и Костадин Суванджиев започнаха с уверени победи. Илиян се наложи над Алекс Иванов от Златарица с технически туш и с туш над Грегор Симеонов от отбора на домакините. В същото време Костадин тушира Николай Колев от Велико Търново и Мартин Матев от Севлиево. Финалната схватка между двамата бе спечелена от Илиян.

В кат. 68 кг момчета сребърен медал взе Даниел Сидеров. С победи над Петър Петров от Тутракан и Давуд Давудов от Лозница той стигна до финал, където загуби от Делян Бояджиев от Велико Търново с минимална разлика 4:5. Извън медалистите в тази категория остана Теодор Старирадев.

Момчил Недялков се бори с температура в кат. 60 кг при кадетите, но стигна до финал, побеждавайки Валентин Димитров от Велико Търново и Валери Огнянов от Лозница. В спора за златото отстъпи на Владислав Сеизов от Велико Търново и остана със сребърния медал.

Бронзов медалист в кат. 38 кг за деца II гр. стана Борил Генчев. Той победи Андрей Цветанов от Велико Търново, загуби от Даниел Маринов от Севлиево и Аспарух Анастасов от Велико Търново, но накрая победи Християн Христов от Тутракан и сана трети.

Още два бронзови медала добавиха към сметката на „Локомотив” Кристиян Йорданов в кат. 65 кг кадети и Николай Ангелов в кат. 61 кг юноши.

Илиян Ангелов бе обявен за най-техничен състезател на турнира.


Ключови думи
борба Млади Данколовци Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета