Сряда, 01 Май 2024
            
Горна Оряховица Други

70 години отбеляза Литературен клуб „Асен Разцветников”, представяйки последния си алманах

  12.04.2024 12:06
70 години отбеляза Литературен клуб „Асен Разцветников”, представяйки последния си алманах

Поетична, музикална и танцова вечер организира за 70-та си годишнина Литературен клуб „Асен Разцветников”. В Художествена галерия „Недялко Каранешев” са дадоха среща много изкуства, за да поздравят поетите за техния празник.

Мажоретен състав „Българче” към ОУ „Иван Вазов”, Вокална група „Звездица” към СУ „Георги Измирлиев”, малки автори на приказки от СУ „Вичо Грънчаров” поздравиха със своето изкуство творците от Литературния клуб. За музикалните паузи между стиховете се погрижиха и група за руски песни към ПК „Филип Тотю” и група за обработен фолклор „Севдана” от Първомайци.

За своята 70-та годишнина клубът представя своя последен алманах – 18-ти поред, в който са включени 38 автори. Алманахът излезе миналата година и с благодарности бе припомнено, че бившият кмет инж. Добромир Добрев осигури финансирането. Прочетоха се много от стиховете в алманаха, но поетичната част започна със стихотворение на патрона Асен Разцветников, прочетено от ръководителя на клуба Галина Москова.

Празникът не мина и без приветствия. Първа започна зам. кметът Петя Иванова, която пожела творческият плам никога да не угасва и да са много хората, които имат нужда от изкуството на поетите. Специален поздравителен адрес беше подготвило и ръководството на НЧ „Напредък 1869”, част от което е Литературният клуб. Всички членове на клуба получиха благодарствен диплом за принос и творческо развитие, както и юбилеен химикал. Връчи ги секретарят на читалището Ваня Недева с пожеланието за още много творби и юбилейни сборници.


Ключови думи
Литературен клуб "Асен Разцветников" Горна Оряховица