Понеделник, 20 Май 2024
            
Горна Оряховица Други

В Горна Оряховица започна акция по премахването на изоставени автомобили

  12.04.2024 15:44
В Горна Оряховица започна акция по премахването на изоставени автомобили

Акция по премахването на изоставени на обществени места автомобили започна в Горна Оряховица. От днес комисия обхожда общинските терени – улици, междублокови пространства и др., за които има информация или сигнали за изоставени коли.

В състава на 5-членната комисия, заедно с юрист, експерти по общинска собственост, ТСУ и екология, влиза и представител на Пътна полиция.  
Специални стикер-предписания се поставят върху изоставените превозни средства, като така се слага начало на процедурата. Считано от датата, посочена върху стикера, собственикът на съответния автомобил има 14-дневен срок, в който доброволно да освободи общинския терен.
Днес стикери бяха поставени върху десет коли, изоставени в различни части на града.
Докато тече двуседмичният срок, със съдействието на органите на МВР, общинската администрация извършва проверки за констатиране на собствеността. След изтичането му ще бъдат извършени повторни огледи на място. Ако някой от автомобилите не е бил отстранен, следва заповед за принудителното му премахване. 
Заповедта се публикува в сайта на Общината, връчва се и на установения по-рано собственик, който е длъжен да я изпълни в 14-дневен срок.
След изтичането и на този срок, всеки такъв автомобил ще бъде репатриран до площадка за вторични суровини на фирма, която има сключен договор с Общината.


Ключови думи
изоставени автомобили премахване Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета