Събота, 27 Юли 2024
            
Горна Оряховица Избори 9 юни 2024 г.

В Горна Оряховица местят две от изборните секции заради ремонта на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ на Гарата

  17.05.2024 16:16
В Горна Оряховица местят две от изборните секции заради ремонта на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ на Гарата

На 25 май изтичат три важни срока за избирателите, които ще гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент и за народни представители на 9 юни.

До 25 май избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят правото си на глас в изборното помещение, трябва да подадат заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия.

Тогава е и крайният срок за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес.

Също до 25 май се подават заявления за гласуване на друго населено място от кандидати за народни представители, членове на ЦИК и на РИК, както и наблюдатели, регистрирани в ЦИК. Тъй като 24 и 25 май са почивни дни, Община Горна Оряховица ще организира дежурство за удобство на гражданите. В тези два дни гласоподавателите, които желаят да подадат заявление за някое от тези обстоятелства, могат да го направят до 17.00 ч.

За предстоящите избори на 9 юни секции №50 и №52 в квартал „Гарата“ ще бъдат обособени на ново място. Досега те се намираха в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“. Тъй като предстои ремонт на сградата, има издадено строително разрешение и реално тя вече е строителна площадка, двете секции ще бъдат преместени в ДГ „Божур“.

Създали сме организация за изборния ден, стаите в детската градина са достатъчно големи, за да може да се обособят секции. Учебното и детското заведение се намират на близко разстояние и смятаме, че това няма да затрудни избирателите, живеещи в този район, уточни секретарят на Общината Габриела Шилкова.


Ключови думи
избори
Последни
Седмицата
Анкета