Събота, 27 Юли 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Община Горна Оряховица се присъединява към Световния ден на предизвикателството

  14.05.2024 16:32
Община Горна Оряховица се присъединява към Световния ден на предизвикателството

Община Горна Оряховица ще се включи в Световния ден на предизвикателството. Инициативата е организирана от Българска федерация Спорт за всички. Целта е да се популяризират спорта, физическите упражнения и ролята им за здравето, добрата форма, дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Спортната проява за Горна Оряховица ще се състои на 18 май (събота) от 11.00 ч. в парк „Детски кът“ до игрището за баскетбол. В събитието ще участват спортни клубове от Горна Оряховица. Предвидени са също и много изненади за присъстващите.
В спортното предизвикателство могат да се включат начинаещи, активни спортисти, хора от различни възрасти, както и хора в неравностойно положение. Идеята е да има двигателна активност поне 15 минути без прекъсване. Инициативата дава възможност за участие в индивидуални или отборни спортни занимания и тренировки на открито, които в ежедневието се практикуват единствено във фитнес зали или спортни клубове.
Денят на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всичкиTAFISA и се провежда от 1983 г. през месец май. Проявата е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население.


Ключови думи
Световен ден на предизвикателството Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета