Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Втора събота доброволци чистят край Болницата в Горна Оряховица, производител дари пейки, кошчета и саксии

  06.04.2024 12:07
Втора събота доброволци чистят край Болницата в Горна Оряховица, производител дари пейки, кошчета и саксии

Втора събота доброволци от сдруженията „ЗА Горна Оряховица” и „Любов с лапи” и служители на МБАЛ и ДКЦ почистват пространствата около здравните заведения. Днешната акция е посветена на 7 април – Световния ден на здравето.

Този път откликнаха по-малко хора, но се свърши много работа. Довършихме почистването от изсъхнали дървета и клони на парка пред ДКЦ. Основно работим за събиране на отпадъците от паркинга зад Болницата и пред Спешна помощ. Има ужасно много битови отпадъци, на места са се образували малки сметища. Днес са извозени 4 големи гондоли с натрупаните клони и боклуци, а има още, разказа Марияна Дамянова - председател на Сдружение „ЗА Горна Оряховица”, от което тръгна инициативата за почистване около здравните заведения.

Доброволците получиха благодарствен адрес от управителя на МБАЛ „Св. Иван Рилски” д-р Иван Иванов, който днес участва лично в почистването.

„На 7 април се отбелязва Световният ден на здравето и бих искал да споделя за връзката между грижата за средата, в която живеем и работим, и грижата за собственото здраве”, заяви д-р Иванов. „Тази връзка е много съществена, тъй като този, който е ангажиран активно да променя средата в която живее, средата, в която работи - да бъде по-приятна, по- естетична, по-здравословна, този, същият човек е активен към грижата и за собственото си здраве. И всички тези хора живеят далеч по-здравословно и по-продължително. Бих използвал едно остаряло понятие - те имат здравна култура. Отново искам да благодаря за инициативата, която организира сдружение „ЗА Горна Оряховица” за нашата болница и вярвам, че нашата съвместна дейност ще продължи ползотворно!”, казва още д-р Иванов.

Производителят на паркова мебел Енчо Енчев от Долна Оряховица направи голямо дарение, след като представители на „ЗА Горна Оряховица” му разказали за акцията. Срещнахме се в понеделник и той веднага откликна. Получихме 3 пейки, 6 кошчета за отпадъци и 2 големи кашпи, в които ще засадим цветя, разказа Марияна Дамянова.


Ключови думи
почистване сдружение ЗА Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета