Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Сдружение „Любов с лапи“ откри свой офис в Горна Оряховица, продължава работата по решаване на проблема с бездомните кучета

  25.03.2024 18:07
Сдружение „Любов с лапи“ откри свой офис в Горна Оряховица, продължава работата по решаване на проблема с бездомните кучета

Офис, в който да провежда срещи със свои съмишленици и партньори, откри горнооряховското сдружение „Любов с лапи“. Основната цел на сдружението е решаване на проблема с безконтролното развъждане и впоследствие безотговорното им пускане на улицата на кучета, за постигането на която си партнира с местните власти в Горна Оряховица и Лясковец. Лице на сдружението са ветеринарните лекари д-р Божана и Димитър Мирчеви, подкрепени от 12 съучредители. Към тях се присъединяват и още хора, които смятат, че проблемът трябва да бъде решен по цивилизован начин.

Офисът се намира на ул. „Софроний Врачански“ 4 в Горна Оряховица (уличката срещу т. нар. „Кубче на Рубик“). Той е замислен като място за срещи, на които да се раждат още идеи. От „Любов с лапи“ поемат ангажимента да се срещнат с всеки, който ги потърси, в рамките на 2 работни дни. Връзката с екипа става на имейл [email protected]. А всеки, който иска да стане член на сдружението, може да потърси д-р Мирчеви във ветеринарната им амбулатория на ул. „Петър Берон“ 8 в Горна Оряховица.

На този етап издръжката на сдружението е изцяло от членовете и съмишлениците му. Предстои поставянето на дарителници, както и брандиране на продукти за домашни любимци с логото на „Любов с лапи“. Те също ще се предлагат благотворително. Дейността на сдружението може да бъде подкрепена на

УниКредит Булбанк АД

Титуляр на сметката "Любов с лапи"

IBAN BG87 UNCR 70001525624592,

както и на място в клиниката на д-р Мирчеви. Отчетността на дарените средства е напълно прозрачна и на разположение на дарителите във всеки един момент.

В плановете на сдружението, освен всичко останало, върху което вече работи, е организирането на информационни кампании.

„Любов с лапи“ среща разбиране от страна на кметовете на Горна Оряховица Николай Рашков и на Лясковец Васил Христов. Вече са проведени няколко срещи, основна тема на които бе изграждането на приют за бездомни кучета. Обсъдени бяха и превантивни действия срещу изхвърлянето на нежелано потомство от страна на стопаните на домашни кучета, първи стъпки от кампания по регистриране и чипиране на домашните кучета и всичко съотносимо към проблема.

Но „Любов с лапи“ търси партньорството не само на местната власт и на частни лица. От сдружението са отворени за съвместна дейност и с други неправителствени организации. Като „ЗА Горна Оряховица“ и „Помощ за бездомните животни“ например, които обединяват още активни горнооряховчани.

Представители на двете организации тази вечер уважиха освещаването на офиса на ул „Софроний Врачански“ 4.  На място бяха и зам.-кметът на Горна Оряховица инж. Анелия Христова, главният еколог на Общината Надя Даракчиева и още горнооряховчани, които подкрепят каузата на домакините. Кметът на Лясковец Васил Христов изпрати поздравителен адрес и икона с пожеланието съвместната дейност на неправителствения сектор и местните власти да доведе до желания резултат.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Любов с лапи д-р Божана и Димитър Мирчеви