Петък, 04 Авг 2023
            
Горна Оряховица Други

Деца от СУ „Георги Измирлиев“ прибират бездомни животни, за да им дадат грижа и любов

  02.05.2023 16:03
Деца от СУ „Георги Измирлиев“ прибират бездомни животни, за да им дадат грижа и любов

Любовта на децата към животните е безусловна, отново доказаха момчета и момичета от СУ „Георги Измирлиев“. В Гимназията, като част от календара за патронния й празник, се проведе изложението„Моят домашен любимец“. Котки, кучета, зайчета, хамстери, гугутки и папагали дефилираха със своите стопани. Големите звезди сред тях бяха животинки, прибрани от улицата и получили шанс за нормален живот, пълен с грижа и обич.

Писана нарекли прибраното бездомниче четвъртокласникът Пламен Пенев и семейството му. Котето живее с фамилията от няколко месеца, но от самото начало е пълноправен неин член. Не са й непривични белите, което обаче не пречи на Пламен да си я обича също толкова силно, колкото ако бе от елитна порода.

Същото изпитва към своята Мили и Симона Стефанова от 2.а клас. Нейното четириного приятелче е порода улична превъзходна, на 4 месеца е и много, много обича децата. Също както те обичат Мили.

Сред животните, представени в изложението, имаше и други, накарали хлапетата да се усмихнат широко. Като дого аржентиното Арис на второкласника Марк. Арис бе и един от най-големите участници, а за него стонанинът му сподели, че не обича гранули, а пържоли, кюфтета и салами. Любимата му закуска пък е попарата.  

Като на първенец гледа на своята немска овчарка Барс Габриела Тодорова. Тодор Иванов  от 3.в клас разказа, че любимото занимание на тригодишния му джак ръсел е да го галят по коремчето, но и лакомствата, разходките и игрите. Да бъде галена по коремчето обича и Роки. Роки е мини чихуахуа, представи я Рая Трифонова. Момиченцето не скри, че вечер кутрето обожава да подрежда домашните чехли на всички вкъщи и да хапва това, което ядат останалите от домакинството, пък било то и само зеленчуци.  Краставички обича и пинчерът Аби. Не стана ясно дали кисели или пресни, но се разбра, че Аби чака бебета. Докато дойде време да стане майка, Аби ще продължи да се разхожда в местността Границата, да похапва гранули и да си играе с деца и играчки.

Зайчета от породата Лъвска глава видяха гостите на изложението. Като Мика на Йоана, за която малката стопанка разказа, че е „враг“ на цветята и меката мебел. С дългоушко от същата порода участва и Дияна. На публиката бе обяснено, че за тази порода е характерно силното окосмяване в областта на шията и лицето, напомнящо на гривата на лъв. От там идва и името й.

Папагалчетата Любопитко и Шийло се излюпили пред очите на малкия Мариян. Второкласничката Цветомира пък гордо представи своите вълнисти папагали. Не по-малко горд бе и собственикът на гугутките Крисия и Мартин, нищо че на майка му й било поомръзнало да чисти след тях. Третокласничката Велислава Грошкова пък нямала против да чисти на своето хамстерче Кафи, което бе и единственият участник в категорията.

Изложението „Моят домашен любимец“ се провежда за пети път. По традиция партньори са д-р Божана и Димитър Мирчеви – собственици на Многопрофилната ветеринарна клиника „М-Практис“. В клиниката осигуряват най-добрата грижа за домашните любимци. На децата д-р Мирчева поръча да не спират да обичат животните, защото те са гласът им. От своя страна децата увериха, че вече са разбрали как животните правят света по-добър и че имат силата да показват на хората кое е най-ценното в живота.

За всички животинки имаше подаръци от „М-Практис“.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
СУ Георги Измирлиев М-Практис д-р Божана и Димитър Мирчеви
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати