Сряда, 21 Юни 2023
            
Горна Оряховица Други

Ученици и учители в Гимназията си подаряваха любими стихове за Деня на поезията

  22.03.2023 10:03
Ученици и учители в Гимназията си подаряваха любими стихове за Деня на поезията

Ръчно изписани стихове си разменяха в СУ „Георги Измирлиев” в Деня на поезията и така превърнаха 21 март във вълнуващ празник на словото.

„21 март е благословен първи пролетен ден, международен ден на поезията, световен ден на социалния работник - ден на слънчевите деца. Рисуващият с думи е онзи, който има нравствената отговорност да държи ключа към силната душа на общността, в която живее! От него зависи тя да лети свободна....

От словото, изписано в книгите, от историите на вековното знание за човешката душа, стремяща се към съвършенството на вселенската мъдрост, читателят открива безброй истини и неистини около себе си! Учи се! Укрепва духът му, усилва се вярата му. Мечтае и съпреживява”, обясниха идеята си изкушените от словото момчета и момичета на Гимназията.

Учебната седмица в СУ „Георги Измирлиев“ започна с усещането за пролет и с обаятелното въздействие на любимите стихотворения. Часове по литература и поезия проведоха в 7.в клас. Учениците, които пожелаха, и тяхната учителка Йорданка Кушева преписаха свои любими стихотворения. Оказа се, че не е толкова лесно, но пък е цветно и удовлетворяващо!

Чаровниците от 6.г клас също с радост се включиха в инициативата само ден преди празника на благозвучното българско слово.. Избраха си прекрасни творби в мерена реч, които преписаха, с почит към българския език и неговите творци!

Шестокласниците от „б“ паралелка също се усмихнаха на най-цветната поезия. Избраха си стихотворението на Леда Милева "Моята учителка" и всеки ученик преписа по един стих. Работиха изцяло екипно. Преписът беше връчен като подарък на класния им ръководител Кремена Янкова.

Какво се случи на самия 21 март?! Емоционален празник, веселие, четене на стихотворения, изненади – без сценарий, усмихнато и естествено. Преписаните творби попаднаха в ръцете на ученици и учители, на колеги от администрацията на училището и на родители, защото те самите преписаха любими свои стихове. Снимките говорят достатъчно за емоцията, казват още от училището, споделяйки цяла галерия от цветни и зареждащи моменти.


Ключови думи
СУ Георги Измирлиев Ден на поезията
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати