Петък, 30 Дек 2022
            
Горна Оряховица Общество

Езикова седмица в СУ „Георги Измирлиев“

  30.09.2022 16:28
Езикова седмица в СУ „Георги Измирлиев“

Европейският ден на езиците 26 септември прерастна в езикова седмица в най-голямото училище на община Горна Оряховица - СУ „Георги Измирлиев“. Малки и големи Измирлиевци разговаряха, твориха, разсъждаваха върху езиковото разнобразие в съвременния свят.

Учениците от 12.а клас, профил „Чужди езици - анлийски и испански“, създадоха свой собствен телевизионен канал с разнообразни рубрики: новини, времето, забавления. Информацията беше представена на английски и на испански език.

Учениците от 6.а клас с преподавател г-жа Даниела Генова поздравиха своите връстници чрез думата “Здравей!“на избран от тях език, изисувана по интересен начин. Носителите на английски език от този клас разбраха защо и кога е взето решение за този ден от кратката презентация на тема “Европейски ден на езиците“, подготвена от г–жа Генова.

Най-новото попълнение на чуждоезиковия ни профил - учениците от 8.а клас, допринесоха също за този празник. Всеки намисли своя дума, направи цветен плакат, на който изписа и украси тематично съответната дума на всевъзможни езици. Докато твориха и се забавляваха, осъзнаха какво голямо разнообразие от езици има.

СТЕАМ обучение проведоха третокласниците от 3.а и 3.в клас във 2.в и 2.г клас по английски език с работа по проект "Знамето на Великобритания и английската азбука". Децата от вторите класове се научиха да подреждат английската азбука.

Всеки от нас може да се поучи от мъдростта на малките Измирлиевци от петите класове, които откриха и назоваха по своему смисъла на чуждите езици:

„За да разбираме какво се говори, ако отидем в чужбина.“ (Димитър)

“За да общуваме в социалните мрежи с чужденци.“ (Диляна)

“Ако имаме колеги-чужденци, да се разбираме с тях.“ (Сияна Алексиева)

“За да знаем повече и за удоволствие.“ (Симона)


Ключови думи
СУ Георги Измирлиев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати