Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

СУ „Георги Измирлиев” направи своя телевизия

  05.03.2022 11:57
СУ „Георги Измирлиев” направи своя телевизия

„Гимназия Измирлиев ТВ” е най-новият информационен канал в Горна Оряховица, поставил си амбициозната цел да отразява всичко, което се случва в най-голямото горнооряховско училище.

Първата емисия на новата телевизия бе в деня на Националния празник и чрез своите репортери ГИТВ предаде празничната атмосфера, върна зрителите си назад в миналото, за да си спомнят най-светлите примери на родолюбие и смелост, да се сражават при Плевен и да стъпят на Шипка. Специален гост на първите училищни новини беше Кремена Енчева - старши начален учител в СУ „Георги Измирлиев“, която разказа историята на своя прадядо Климо Петрушев - герой от Охрид и Шипка, който посвещава живота си на освобождението на България.

Идеята за училищна телевизия се ражда покрай пандемичните ограничения, когато част от учениците бяха онлайн, други в училище, но разделени. Инициаторите решили да потърсят интересен и достъпен начин да съхранят общностния дух в училище. Зад проекта стоят на първо място учителката по български език и литература Ивелина Русева и библиотекарката на училището Даниела Данкова. Те запалили деца от различни класове, които сформирали екип на телевизията. В основата са участниците в кръжока „Ние четящите и творящите”, но се включват и други деца, а подкрепа дава и училищното ръководство.

Първата ни емисия е по-скоро проба и тепърва ще изчистваме много неща. На първо място ще трябва да се оборудваме технически. Новините си за 3 март направихме в импровизирано студио в Библиотеката и ги заснехме с мобилен телефон. Така че планираме да се сдобием с камера, зелен екран, микрофон, за да подобрим и качеството на нашата продукция, казват организаторите.

Сценарист на първата емисия е Ивелина Русева, а заснимането и монтажът прави Павел Люцов, който наскоро спечели награда от Музея на образованието в Габрово за филма си за Елена Грънчарова. Водещи на емисията бяха Ивана Кабакчиева от 2 „в” клас и Петър Патарински от 11 „б”. За новините работиха още Полина Димитрова, Надежда Стайкова, Мариела Йорданова, Дилян Попов, Михаела Христова, Теодора Димитрова.

От тук нататък репортерите на ГИТВ ще бъдат на горещите точки в училището, за да отразят всичко, което се случва. Ще е натоварено, защото предстоят над 50 прояви в навечерието на месеца на книгата и патронния празник на Гимназията. За тогава вероятно ще се подготви и друга голяма емисия.


Ключови думи
СУ Георги Измирлиев телевизия
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати