Понеделник, 03 Oct 2022
            
Горна Оряховица Други

Близо 40% от родителите на деца в СУ „Георги Измирлиев” подкрепиха тестовете за COVID в училище, разясненията и анкетите продължават

  30.10.2021 09:09
Близо 40% от родителите на деца в СУ „Георги Измирлиев” подкрепиха тестовете за COVID в училище, разясненията и анкетите продължават

Повечето родители в Горна Оряховица все още не искат децата им да бъдат тествани за COVID в училище, но разяснителната кампания продължава и ще се направят поне още две анкети в следващите две седмици.

В най-голямото горнооряховско училище СУ „Георги Измирлиев” подкрепата за тестовете е сравнително висока. При направеното допитване при общо 925 ученици, са отговорили родителите на 812. От тях „Да” на тестовете са казали 298 или 38%, а против са били 514 или 62%.

Тестването ще позволи на учениците да се върнат в училище, но това може да стане само, ако 90% от родителите са казали „Да”. И то на ниво училище, а не на паралелка. Опитите да се убедят родителите, че тестовете са безопасни и щадящи и няма да травмират децата продължават. Ще се направят поне още две допитвания – на 2 ноември и седмица по-късно. Като през това време учителите ще се опитат да обърнат родителските нагласи, за да се върнат децата в класните стаи.

Междувременно Министерството на здравеопазването пусна поръчка за 400 000 теста чрез слюнка за децата от 1 до 4 клас.


Ключови думи
СУ Георги Измирлиев тестове ковид
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати