Четвъртък, 09 Фев 2023
            
Горна Оряховица Общество

Заразени с добро, в СУ „Георги Измирлиев“ проведоха поредна благотворителна акция

  10.11.2022 13:00
Заразени с добро, в СУ „Георги Измирлиев“ проведоха поредна благотворителна акция

Доброто е пътешественик. То тръгва от един човек, стига при друг и така продължава пътя си. Заразени с добро, учениците от СУ „Георги Измирлиев” решиха да отбележат Деня на народните будители, освен с тематични кътове и дискусии - и с поредната благотворителна акция. Този път в помощ и подкрепа на младата майка на близнаци Цвета Димитрова Серафимова, диагностицирана с агресивно онкологично заболяване.

Училищният ученически съвет излезе с инициатива да се организира базар, средствата от който да се дарят на Цвети (както вече всички я наричат). Стана бързо. Стана лесно. Без уговорки. Без спорове. Идеите за това какво ще се предлага по щандовете заваляха една след друга. Обединиха се в две групи – „Нещо вкусно” и „Предмети, изработени от учениците”.

Така започна. Активно се включиха учениците от 1а, 4в, 5а, б, в, г, 7в, 8а, 9а, б и 12 б класове. До децата застанаха родителите. Заедно приготвиха чудни лакомства по стара, изпитана рецепта – няколко капки вяра, няколко капки надежда, няколко капки любов. Нанизаха шарени гривни и колиета. Изработиха прекрасни сувенири от природни материали и красиви картички, всяка скрила свое послание. Интересът беше огромен. Всеки искаше да купи още и още… Събраната сума от продажбата – 3926,10 лв.

Към благородната кауза със свое дарение от 500 лв. се включи и Женското благотворително дружество „Свети Мина” с председател Бранислава Йович - Мамучевска.

Остана радостта от стореното добро – утолената жажда на всички, които пиха от неговия извор. Така се отстояват идеи. Така се споделя съпричастност. Така се заявяват позиции. Защото в училище не само се учат уроци. В училище се възпитават личности, обърнати с лице и сърце към малките и големите светли или тревожни мигове на днешното ни време. Така се изгражда обществото.

Оставаме с надежда, че една майка ще прегръща с любов децата си и две деца ще се радват дълго на майчината обич. Дано, споделят от СУ „Георги Измирлиев“.


Ключови думи
СУ Георги Измирлиев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати