Петък, 26 Апр 2024
            
Велико Търново Култура

Наближава крайният срок за участие в конкурса за стенопис „Търновските благодетели”

  24.01.2024 11:54
Наближава крайният срок за участие в конкурса за стенопис „Търновските благодетели”

Наближава крайният срок за участие в конкурса за фасадна стенопис-декорация "Търновските благодетели". Крайната дата е 15 март 2024 година.

Припомняме, че международният публичен конкурс за фасадна стенопис-декорация на тема „Търновските благодетели” е организиран от Ротари клуб – Велико Търново и е част от инициативите, с които клубът отбелязва своята 85-годишнина. Става дума за изработване на монументално произведение върху сграда, разположена на ул. „Стефан Стамболов” №57 в центъра на Велико Търново. Проектът надгражда и разширява начинанието на ротарианците за създаване на стенопис, посветен на дарителството във Велико Търново. Основната идея е да бъде възродена паметта за онези търновци, които в миналото с лични усилия и средства са допринесли за общественото благо на града, да бъде почетено делото им, а заедно с това да бъде повдигната в обществото темата за дарителството като морална ценност, благодетел и висока проява на хуманизъм.

Конкурсът е с осигурен награден фонд и дава възможност за широко участие на творци, с потенциал в генерирането на идеи за по-добро градско пространство. Той приобщава и обществеността, давайки възможност на гражданите да изразят своето мнение, като определят един от победителите чрез своеобразна „Награда на публиката“. Хората ще могат да гласуват в специална секция във фейсбук страницата на Ротари клуб – Велико Търново.

На заседанието си на 29 ноември 2023 г. журито, в състав: Станислав Стоянов, Димитър Трайчев, проф. Владимир Аврамов, Борислав Александров, арх. Радомир Данков, Нейко Генчев и Елеонора Дулфова, разгледа подадените проекти и отчете, че всички подадени предложения са стойностни, но се разминават в различна степен с изискванията и препоръките на конкурсното задание. Затова беше решено да бъде удължен срокът до 15 март, като всички следващи етапи на конкурса, описани в конкурсната документация, се изместват след тази дата със същите времеви интервали.

До 15.12.2023 г. организаторът - Ротари клуб - Велико Търново, ще публикува на интернет страницата на конкурса и на своята фейсбук страница кратки допълнителни разяснения за заданието, с максимално ясно формулирани изисквания и препоръки към участниците.

Всичко за конкурса, заедно с допълнителните разяснения по Заданието, може да бъде видяно на https://rotaryvt.org/contest. 


Ключови думи
Търновските благодетели стенопис Ротари
Последни
Седмицата
Анкета