Неделя, 10 Мар 2024
            
Велико Търново Други

Дебелец в очакване на Коледа

  10.12.2023 11:15
Дебелец в очакване на Коледа

Със запалване на светлините на коледната елха в центъра на града започват празничните прояви в Дебелец. Събитието ще се проведе на 11 декември /понеделник/ от 17,30 часа. Градският площад ще се потопи в тържествената атмосфера с изпълненията на децата от ДГ „Пламъче“ и ОУ „Д-р Петър Берон“, информира кметът Снежана Първанова.

С писана шейна Дядо Коледа пристига при нас на 24 декември – неделя. Белобрадият старец ще посрещнем точно в 20,00 часа на Централния площад до голямата елха. Там се е сгушила малка къщичка, която до неговото пристигане ще събира желанията на децата в Коледната поща. Големите знаем, че можем да помогнем писмата да стигнат до Добрия старец. Подаръците за децата може да оставите предварително в Кметството, в офиса на Георги Недев /Дядо Коледа/ или да донесете на място вечерта преди раздаването. С появата на Шейната стартира и едно друго събитие – дългогодишната инициатива „Мото Дядо Коледа“, разказва още кметът.

На 25 декември мотодядоколедовците ще поздравят жители и гости на старата столица, като отново имат мисия да зарадват с лакомства децата, лишени от родителски грижи. Ще се събират и средства за нуждаеща се от лечения жена. Мото Коледата ще завърши на Стадиона в Дебелец.

Кулминацията на празничните прояви е на 31 декември от 23,30 часа на Централния площад. Общоградското веселие включва вино, баница с късмети, сладко изкушение, много музика за настроение и цветно озарение. Тържествената ни програма отново носи заглавието „Нова годино – добре си дошла“, допълва инж. Снежана Първанова.


Ключови думи
Дебелец Снежана Първанова
Последни
Седмицата
Анкета