Неделя, 05 Мар 2023
            
Велико Търново Други

Децата в Дебелец вече са в очакване на Дядо Коледа

  04.12.2022 10:15
Децата в Дебелец вече са в очакване на Дядо Коледа

Със запалване на светлините на коледната елха в центъра на града започват празничните прояви в Дебелец. Събитието ще се проведе на 8 декември от 18,00 часа. Градският площад ще се потопи в тържествената атмосфера с изпълненията на децата от ДГ „Пламъче“ и ОУ „Д-р Петър Берон“, информира кметът на града Снежана Първанова.

На 17 декември ще се съберем в Ритуалната зала на Кметството. Във времето от 10,00 до 13,00 часа деца и родители заедно ще направим най-хубавите сурвачки.

Младите таланти от ДЮТФ „Смехоран“ при читалище „Съгласие“- Дебелец са ни подготвили спектакъла „Дядо Коледа, не остарявай!“. На 22 декември той ще се играе в Библиотеката на читалището, ден по-късно - на 23 декември, ще радва малчуганите в детската ни градина.

С писана шейна Дядо Коледа пристига при нас на 24 декември – събота. Белобрадият старец ще посрещнем точно в 20,00 часа на Централния площад до голямата елха. Там се е сгушила малка къщичка, която до неговото пристигане ще събира желанията на децата във Веселата поща.

С появата на Шейната стартира и едно друго събитие – дългогодишната инициатива „Мото Дядо Коледа“. Със събралото се множество на площада в града ни ще дадем старт на тазгодишната благотворителна кампания по набиране на средства за деца, лишени от родителски грижи, превърнала се в основна кауза на дядоколедовците на мотори. Подарявайки радост на вашето дете, може да дарите радост и на друго, останало без родители. Средствата ще се събират в специална кутия, която ще продължи своя път и в останалите дни на Мото Коледата.

Кулминацията на празничните прояви е на 31 декември от 23,30 часа на Централния площад. Общоградското веселие включва вино, баница с късмети, сладко изкушение, много музика за настроение и цветно озарение. Тържествената ни програма отново носи заглавието – „Нова годино – добре си дошла“.

Тези дни, според мен, са дни за семейството, дни, в които да бъдем заедно. Това са празници за най-ценните желания, време да бъдем деца... Може би е трудно да се откъснем от ежедневието и да повярваме в магията и вълшебствата, или пък може би не е... Аз вярвам в чудеса, допълва Първанова.


Ключови думи
Дебелец Снежана Първанова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати