Сряда, 04 Яну 2023
            
Велико Търново Общество

Нови дървета са засадени в центъра на Дебелец

  05.10.2022 15:20
Нови дървета са засадени в центъра на Дебелец

16 нови широколистни дървета са засадени в Централния парк на Дебелец. Три броя Липа, седем Чинара, Гинко билоба, Индийски люляк. Два колонни дъба допълват дървесната растителност. Те се извисяват пред входа на Кметството. Щипка екзотика в пространството внасят три броя кълбовидна черница от вида „Morus alba platanifolia“.

Засаждането правим с цел възстановяване на популацията на дървесните видове в центъра на града, след като бе направено сериозно прочистване от болни и опасни дървета през последната една година. Новата зеленина идеално преобразява градската среда и по-точно парка, който е любимо място за отдих на жителите. С цел опазване на младите дръвчета и ангажиране на децата в тази кауза направихме инициативата „Аз пазя дървото!“ То е чист въздух; То е живот; То е прохладна сянка; То е дом на птичките и т.н. Табелки с причините да пазим дървото монтирахме на всяко ново дръвче.

Благодаря на всички деца от III А и III Б клас в нашето училище – ОУ „Д-р Петър Берон“, на техните учители и ръководството, за това че днес осъществихме едно начинание в полза на бъдещето. Нека всички пазим направеното!

Доставката, засаждането и укрепването на дръвчетата са реализирани със средства на Кметството, разказва Снежана Първанова, кмет на град Дебелец.


Ключови думи
Дебелец Снежана Първанова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати