Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Задържаха под стража 39-годишен мъж, заплашил майка си с нож и псувал полицаи

  22.01.2021 09:47
Задържаха под стража 39-годишен мъж, заплашил майка си с нож и псувал полицаи

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново задържа под стража Г. Н. С постановление на наблюдаващия прокурор, 39-годишният мъж е обвинен, че на 18.01.2021 г. в Дебелец отново не изпълнил заповед за защита от домашно насилие, издадена по гражданско дело на Районен съд - Велико Търново. Г. Н. упражнил психическо и физическо насилие спрямо майка си, като допрял нож в областта на шията ѝ, крещял заплахи и я блъснал.
Той е привлечен в качеството на обвиняем и за това, че на същата дата предизвикал скандал, счупил огледала и стъкла на прозорец в жилището и отправил закани към майка си. Освен това отправил обиди, псувни и закани към служителите на РУ Велико Търново при ОД МВР гр. В. Търново, буйствал в полицейския автомобил, пред сградата на РУ Велико Търново и в помещението за задържане, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.
Съдът е уважил искането на Районна прокуратура - Велико Търново,  че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност лицето да се укрие и да извърши други престъпления, поради което спрямо Г. Н. е  взета мярка за неотклонение задържане под стража.
Разследването продължава под ръководството на ВТРП.


Ключови думи
Дебелец домашно насилие
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати