Понеделник, 15 Мар 2021
            
Местни избори 2019

В Дебелец посрещнаха с овации Весела Лечева и Събка Илиева

  22.10.2019 13:56
В Дебелец посрещнаха с овации Весела Лечева и Събка Илиева

Жителите на Дебелец посрещнаха с овации кандидатите на коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ за кмет на Велико Търново Весела Лечева и на Дебелец Събка Илиева. Заедно с тях двете, на сцената в местното читалище се качиха и почти всички кандидати за общински съветници от листата на коалицията.
„Улиците, водопроводната мрежа и сметосъбирането са най-спешните проблеми, които трябва да решим заедно през следващите четири години. Трагично е състоянието на голяма част от улиците, някои от които не са асфалтирани десетилетия. В окаяно състояние са и доста тротоари. Да не говорим, че все по-трудно става паркирането в нашия град. Наложителна е подмяната на водопроводната мрежа. Цялата система е много стара и постоянно има аварии. Освен че стоим без вода, което е неприятно, постоянните ремонти разрушават и асфалта, защото след това остават дупки, запълнени с чакъл, който при първия дъжд се измива“, каза на своите съграждани Събка Илиева.
Тя призна още, че една от големите й мечти е да превърна Старото кметство, което е и първото светско училище в Дебелец, в Дом на историческото и културно минало. В този дом тя иска да направи и Музей на машиностроенето, защото дебелчани са едни от първите машиностроители в България. „Ще го създадем заедно, защото аз дълбоко вярвам, че когато съграждаш нещо с хората, съграденото остава, защото в него е вградено взаимно доверие“, каза още Събка Илиева.
„Последните думи на Събка Илиева ще бъдат и моите първи думи тази вечер, защото аз също вярвам, че само това, което е качествено изградено, ще остане след нас. И ще бъде заветът ни към поколенията, както се е случило с Общонародния комитет, създаден преди около 20 г. Хората в комитета, които очевидно са имали кауза и са обичали този град, са изградили Патриаршията, болницата, голяма част от обществените сгради, паметника „Асеневци“, около 15 000 апартамента… А сега говорим за пропуснати възможности, за септични ями в XXI век, за невъзможността на хората, които живеят на село да стигнат нормално до града, защото няма автобуси“, коментира Весела Лечева. Тя и хората в залата говориха за липсата на визия за развитието на Общината и за това, че, колкото и да ни се иска, не можем да развиваме туризъм, ако няма стратегия за това.
„Това е моят отбор - силен екип, в който са събрани професионалисти в различни области, мотивирани хора, които също като мен, вярват, че бъдещето ни е в нашите ръце“, категорична беше Весела Лечева.

 


Ключови думи
Дебелец Весела Лечева БСП Събка Илиева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати