Понеделник, 10 Апр 2023
            
Велико Търново Крими

Великотърновски криминалисти разкриха крупна кражба на пари и вещи от жилище в Дебелец

  09.01.2023 10:44
Великотърновски криминалисти разкриха крупна кражба на пари и вещи от жилище в Дебелец

Сигнал за случая е получен на 2 януари тази година. По данни на тъжителя деянието е извършено в нощта на 1 срещу 2 януари чрез срязване на оградна мрежа и взломяване на входна врата.

От проведените действия по разследването е установено, че извършители на деянието са четирима мъже - 32-годишен от Дебелец, известен на полицията и многократно осъждан, с 10 криминални и съдебни регистрации, на 43 и 45 години от Горна Оряховица, първият известен на полицията и многократно осъждан, с 11 криминални и съдебни регистрации и 52-годишен от Велико Търново, известен на полицията и многократно осъждан, с 8 криминални и съдебни регистрации.

Тримата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Извършени са множество претърсвания на адреси във Велико Търново, Горна Оряховица, Дебелец и Дряново. Намерени и иззети са вещи, имащи отношение към извършеното деяние.

След доклад на материалите в прокуратурата трима са привлечени като обвиняеми. С постановление на прокуратурата мерките им за задържане са удължени на 72 часа. Четвъртият към момента се укрива.

Работата по документиране на цялата престъпна дейност на четиримата продължава.


Ключови думи
Дебелец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати