Четвъртък, 15 Фев 2024
            
Горна Оряховица Политика

С пълно мнозинство Общинският съвет в Горна Оряховица си избра зам.-председатели и сформира комисии

  16.11.2023 11:20
С пълно мнозинство Общинският съвет в Горна Оряховица си избра зам.-председатели и сформира комисии

С пълно мнозинство от по 29 гласа адвокатите Деница Цветанова от ГЕРБ и Николай Илиев от „Продължаваме промяната – Демократична България“ бяха избрани за заместник-председатели на Общинския съвет в Горна Оряховица. Също с пълно мнозинство съветниците приеха броя и състава на постоянните и временните комисии към местния парламент. Единствено Марин Богомилов от „БСП за България и ЛЕВИЦАТА“ гласува "въздържал се" при сформирането на постоянните комисии „Общинска собственост и приватизация“ и „Екология, селско и горско стопанство“.

С една по-малко в сравнение с предишния мандат ще бъдат през настоящия постоянните комисии към Общинския съвет. Съветниците одобриха 9 комисии, вместо досегашните 10, с по 7 члена всяка. Редуцирането в броя на комисиите дойде заради намалените мандати за 2023 – 2027 г. спрямо 2019 – 2023 г. – от 33 на 29.

Председателите на 3 от комисиите бяха излъчени от ГЕРБ. Председател на „Конфликт на интереси“ стана Мирослава Георгиева, на „Екология, селско и горско стопанство“ – Петър Гайдаров, а на „Социални дейности и здравеопазване“ – д-р Борислав Генчев.

Габриела Шилкова от „БСП за България и ЛЕВИЦАТА“ бе избрана за председател на комисията „Бюджет, финанси, икономика и евроинтеграция“, Иван Момъков от същата местна коалиция – за председател на „Образование, култура и религия“.

„Общинска собственост и приватизация“ оглави Иван Димитров от „Пряка демокрация“, а „Териториално развитие, строителство и благоустройство“ – Светлозар Шишманов, също от „Пряка демокрация“.  

Йордан Байчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“ поема ръководството на „Местно самоуправление, нормативна уредба и транспорт“, а инж. Милена Димитрова от „Български демократически форум“ – на „Спорт и младежки дейности“. 

И две временни комисии сформира днес Общинският съвет в Горна Оряховица. За председател на тази, която ще работи по правилника за работа на Общинския съвет, бе избрана инж. Павлинка Николова от „БСП за България и ЛЕВИЦАТА“, а Петя Иванова от „Пряка демокрация“ – за председател на комисията по сруктурата на общинската администрация.

Очаква се редовното заседание на горнооряховския Общински съвет да се проведе на 30 ноември.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
зам.-председатели на Общинския съвет Деница Цветанова Николай Илиев
Последни
Седмицата
Анкета