Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Политика

ЦИК назначи Районната избирателна комисия, председател отново е Николай Илиев от ИТН

  25.09.2021 10:07
ЦИК назначи Районната избирателна комисия, председател отново е Николай Илиев от ИТН

ЦИК назначи Районната избирателна комисия за 4 Многомандатен район Велико Търново, като служебно определи разпределението на местата в ръководството на комисията. На консултациите при областния управител на 19 септември партиите не можаха да се разберат за секретарското място и решението бе оставено на ЦИК.

В състава на РИК 04 – Велико Търново влизат 13 души – по трима от „Има такъв народ” и „ГЕРБ – СДС”, по двама от БСП, „Демократична България” и ДПС и един от „Изправи се! Мутри вън” (с това име днешната коалиция „Изправи се! Ние идваме” влезе в 46-я Парламент, на чиято база се определят и квотите в комисиите).

Председател отново е Николай Илиев от квотата на  „Има такъв народ”. Двамата зам. председатели са Десислава Йонкова от ГЕРБ и Калина Романова от „Демократична България”, спорното място на секретар ЦИК даде на ДПС, заема го Диана Петрова.

Останалите членове на комисията са Цветомира Йорданова – Атанасова, Даниела Попова, Николинка Митева, Силвия Дечева, Ирена Стасинопулу, Йоана Иванова, Нина Велкова, Юмит Елмин и Теодора Тодорова.

Решението за назначаване на комисията подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 25 септември 2021 г.


Ключови думи
Николай Илиев РИК Избори 2021
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати