Петък, 30 Дек 2022
            
Избори 2 октомври 2022

Два сигнала за нарушения на изборното законодателство са постъпили в Районната избирателна комисия във Велико Търново

  30.09.2022 11:59
Два сигнала за нарушения на изборното законодателство са постъпили в Районната избирателна комисия във Велико Търново

Два сигнала за нарушения на изборното законодателство са постъпили в Районната избирателна комисия (РИК) във Велико Търново, информира днес председателят й Николай Илиев. Вторият е от тази сутрин и е подаден от Териториалното отделение на Районната прокуратура във Велико Търново в Свищов. Става въпрос за класическа плакатна война – в конкретния случай за налепени предизборни материали на една партия върху предизборни материали на друга партия. Предстои РИК да провери случая.

Първият сигнал пък е от 28 септември и е подаден от кмета на Елена. При обход на града, извършен в същия ден преди обяд, е установено, че има поставени агитационни материали на места, които не са определени за такива според кметска заповед. Към сигнала са приложени 6 снимки. Проверката на РИК е  показала, че местата, на които са поставени агитационните материали, представляват обществени места, които не фигурират в посочената заповед.

В резултат на извършената проверка не може да се установи авторството на нарушението, предвид на което следва да се укаже на кмета на община Елена да премахне съответните материали, е решението на РИК.

206 849 човека са избирателите за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври във Великотърновския избирателен район. Те ще избират измежду 239 кандидати за осемте мандата в IV МИР. Общо 412 секции ще отворят в деня на вота, като в 295 от тях ще има по една машина, в 12 - по две, а в останалите секции гласуването ще е с хартиени бюлетини. 4 ще са подвижните секционни избирателни комисии в областта – по 1 в общините Велико Търново, Горна Оряховица, Сухиндол и Павликени, а 9 – болничните и специализираните – в Териториалното звено „Арести“ и МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново, в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица, в Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация (СБПЛР) „Минерални бани“ в Полски Тръмбеш, в Дома за стари хора в сухиндолското Горско Косово, в Дома за стари хора в Караисен и в Болницата в Павликени и в санаториума в Овча могила и Болницата в Свищов.   

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Николай Илиев РИК
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати