Събота, 12 Nov 2022
            
Велико Търново Избори 2 октомври 2022 Политика

Областният управител инж. Георги Гугучков представи Районната избирателна комисия

  13.08.2022 13:02
Областният управител инж. Георги Гугучков представи Районната избирателна комисия

Областният управител инж. Георги Гугучков представи Районната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори във Великотърновски многомандатен район. Той посочи, че РИК е утвърдена с решение на Централната избирателна комисия, а назначението е служебно, тъй като представителите на политическите сили не постигнаха консенсус относно председателското и секретарското място.

Инж. Гугучков изрази надежда решението да не бъде обжалвано и пожела успешна работа на комисията. Той даде висока оценка за дейността на РИК през миналата година и увери, че Областна администрация ще съдейства безрезервно за обезпечаване на подготовката и провеждането на вота на 2 октомври.

Съставът на РИК е от 13 члена. Председател е Николай Илиев, излъчен от ПП „Продължаваме промяната“. Заместник председатели са съответно Силвия Дечева от „ГЕРБ-СДС“ и Цветомира Йорданова – Атанасова от „Има такъв народ“. Дияна Петрова от квотата на ДПС ще бъде секретар.

Членове са: Йоана Александрова Иванова, Пламен Веселинов Костадинов, Григор Иванов Григоров, Николина Красимирова Митева, Десислава Стефанова Йонкова, Благой Христов Златанов, Сева Тони Памукчиева, Ирена Петкова Стасинопулу, Малина Иванова Николова-Янчева.

Инж. Георги Гугучков съобщи, че за логистичното обезпечаване на вота и за положен извънреден труд в Областна администрация ще бъдат преведени 46 000 лв. Той увери, че бюджетът е достатъчен и каза, че вярва, че екипът на ведомството ще се справи с организацията на вота.

Председателят на РИК Николай Илиев благодари за оценката на областния управител за предишната им съвместна работа. Той увери, че нивото ще бъде надградено или поне същото. За щастие в момента няма да се работи в ограничителни противоепидемични мери, което би трябвало да улесни организационната дейност на РИК.

„Разчитаме изцяло на екипа на Областна администрация за логистичното осигуряване и съм сигурен, че дори да има нови лица в него, има опитни хора, които ще се справят и ще реагираме адекватно на всяка ситуация“, коментира още председателят на РИК. По думите му членовете на комисията са хора с опит от предишни избори, юристи, а новите членове ще навлязат бързо в работата.

И за тези избори РИК ще поиска десет демо машини за обучение и тестване на населението във всички общини, каза още председателят Николай Илиев.

 


Ключови думи
РИК областен управител
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати