Понеделник, 12 Фев 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Магдалена Гатева спечели късата дистанция на „Мисионис трейл 2023”, а едногодишният й син записа първото си официално състезание

  13.11.2023 10:10
Магдалена Гатева спечели късата дистанция на „Мисионис трейл 2023”, а едногодишният й син записа първото си официално състезание

Над 350 атлети от цялата страна участваха в „Мисионис Трейл 2023”, а много бегачи от търновския регион се наредиха сред победителите. Състезанието се проведе в близост до Търговище, като участниците се състезаваха на 4 различни дистанции - 1,5 км за деца, 5,5 км, 11,2 км, и 28 км за мъже и жени.

Всички състезатели преминаха точно преди финала около крепостта Мисионис, известна още като Крумово кале. Строена по времето на император Юстиниан І в края на V век, като част от отбранителната система на Византия. Крепостта е разположена на хълм над реката, в прохода Боаза, в подножието на Преславската планина, от където бягаха и участниците в различните дисциплини.

Горнооряховчаните Магдалена Гатева и Илия Бончев се класираха в призовата тройка на своите дистанции. Магдалена е първа на 5,5 км., а Илия Бончев е втори на 28 км. Достойно се представи и Павел Димитров от Г. Оряховица на 11,2 км. 

Лекоатлетите от В. Търново също завоюваха златни и сребърни медали. Кристина Иванова (жени до 45 г.) и Румяна Пановска (ветерани над 45 г.) са първи на 11,2 км., а Валерия Димитрова е втора на дистанция 28 км.

Най-малкият участник в състезанието беше синът на Магдалена Гатева, който е само на 1 г. Малкият Иван пробяга разстоянието от 1,5 км. за 18 мин. Така той записа „Мисионис трейл” като първото си официално състезание. 

Организатори на събитието бяха СКЛА „Мисионис” (Търговище) и СКО „Вариант 5” (Търговище).


Ключови думи
Магдалена Гатева Мисионис трейл 2023 Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета