Събота, 10 Фев 2024
            
Горна Оряховица Общество

6600 лева събра благотворителният коктейл, с който дружество „Св. Мина” отбеляза трети рожден ден

  11.11.2023 13:43
6600 лева събра благотворителният коктейл, с който дружество „Св. Мина” отбеляза трети рожден ден

Дамското благотворително дружество „Св. Мина” навършва три години и в навечерието на празника на светеца-покровител организира коктейл за набиране на средства.

Домакин на елегантното парти, в което се включиха над 110 приятели и спомоществователи, беше ресторант „Бохеми”, а част от кетъринга изработиха учениците на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”. В празничната програма се включиха артисти от „Ун Бесо” и „Ксани денс”, както и Стелияна Христова и Петко Савов. Двама майстори на коктейлите приготвяха напитки, също продавани с благотворителна цел. Всички гости се включиха и в специалната томбола, но гвоздеят на вечерта беше благотворителният търг, воден от отец Зоран Мамучевски.

Всички предмети, предложени в търга, са изработени от местни творци и са дарени за каузата. Получиха се много интересни наддавания. Най-скъпо бе оценена икона на свети Стефан със златно покритие, която бе откупена за 1500 лева. Голям интерес имаше и към стъклена картина и декантер с логото на дружеството, изработени от приятелка на дружеството. Ученици на СУ „Вичо Грънчаров” изработиха четири керамични пана за търга. Изба „Леге Артис” предостави една от уникалните си амфори с вино, отлежавало на дъното на Черно море. И още, и още интересни неща намериха нови собственици, за да подкрепят добротворческата мисия на дружеството.

Много емоции съпътстваха празничната вечер, завършила с торта и заря. Сред най-щастливите беше Марина – едно от децата, на което помага дружество „Св. Мина”, и което отпразнува своя седми рожден ден заедно с третата годишнина на благотворителната организация.

Нашата мисия е да помагаме като организираме местната общност. Затова и във всичко, което се случи тази вечер, участват местни хора, които искат да дадат своя принос към каузата, обясни председателят на дружеството Бранислава Мамучевска. Заедно с нея работят още девет дами от Горна Оряховица – работещи майки, успели в професията си и готови да подадат ръка на хората в нужда.

Благотворителната вечер събра 6600 лева. Сумата ще е разделена по равно за две каузи. С едната част ще се помогне за борбата на Ася Смолецова с рака. Другата половина е за традиционната инициатива на дружеството „Коледа за всеки”, с която се подкрепят хора, изпаднали в беда, социални институции и др. в навечерието на Рождество.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
благотворителен коктейл дружество Св. Мина Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета