Сряда, 17 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Огнян Стоянов: Малките селища заслужават повече внимание, за да не обезлюдеят съвсем

  18.10.2023 20:27
Огнян Стоянов: Малките селища заслужават повече внимание, за да не обезлюдеят съвсем

„Може ли да виждаме строителна техника по нашите улици през целия мандат, а не само преди избори? Минат ли избори, властта ни забравя“. С тези думи жителите на селата Горски долен Тръмбеш и Горски горен Тръмбеш посрещнаха кандидата за кмет на коалиция „БСП за България и Левицата“ Огнян Стоянов.

Те смятат, че при тях почти нищо не се случва, че се нехае за проблемите им, сякаш са втора ръка хора.

„Направиха връзката на водопровода със с.Върбица, но има някакъв проблем с документацията, узаконяваща преминаването му през различни трасета, частна собственост. Сега тръби има, което все пак ни радва, но вода по тях още няма", възкликнаха жителите на с. Горски долен Тръмбеш.

В другото населено място, в с. Горски горен Тръмбеш основният водопровод е стар, поставян през 70-те години на миналия век. „Тръбите са етернитови, забранени по цял свят, защото са канцерогенни. Водата при нас идва по механичен път от кладенец от с. Сушица, влиза в каптажа на Калето и се подава към селото“, поясниха жителите на населеното място.

Те уточниха, че от ВиК все пак почиства кладенците, защото в селото има Старчески дом, който не може да остане без вода.  

„Според мен най-удачният вариант е Горски горен Тръмбеш да се водоснабдява с йовковска вода от Стражица. За това трябва да се изготви проект и да се търси финансиране. По трасето Върбица- Горски долен Тръмбеш би било по-трудно, тъй като не е ясно дали водата ще има достатъчен дебит. И сега има съмнения, че ако се подаде вода за Горски долен Тръмбеш по ново изграденото отклонение от Върбица, може да остави половината върбишчани без вода, а какво остава да се подава и за Горски горен Тръмбеш", отговори по проблема с водоподаването Огнян Стоянов.

От населеното място, в което живеят постоянно близо 50 души, призоваха бъдещото управление да има визия за селищата със затихващи функции и да им се обръща внимание, и споделиха още един проблем, който е повсеместен в общината – разбити улици и големите дупки по тях.

„Правят се само кърпежи, не е направена нито една улица. Ако на година да се правеше половин улица, досега щяхме да сме асфалтирани“, изразиха недоволството си жителите на с. Горски горен Тръмбеш.

Сред другите проблеми, за които сигнализираха пък  жителите в с. Горски долен Тръмбеш е липсата на пътни знаци по главните улици. „На една от тях дори се правят гонки. Карат се коли и мотори, които „летят“ с висока скорост, могат да блъснат дете или някой възрастен човек. После кой ще е виновен“, питат  жителите на населеното място.

„Ето защо трябва да се засили контролът върху движението и пътната безопасност, и за нерегламентираното изхвърляне на боклуци и бездомни животни на улицата, както и за шума в непозволените часови диапазони на денонощието. За това пряко е отговорен кметът, наредбите трябва да се спазват, а тези, които ги нарушават да се глобяват. На всички ни харесва в Европа, че е чисто, подредено, спазват се правила, няма бездомни животни. Това се постига с прилагане на закони и контрол“, заключи Стоянов.

На срещите в двете села бяха кандидатите са общински съветници Габриела Шилкова, Марин Богомилов, Милен Маринов, Емилия Иванова и кандидатите за кмет на с. Горски долен Тръмбеш Галя Стефанова, Петко Петков на с. Писарево, Зейджан Селимова на с. Върбица и Вяра Билева на с. Стрелец.

МК „БСП за България и Левицата“ е с №68 в бюлетините.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 


Ключови думи
Огнян Стоянов БСП за България и Левицата Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета