Вторник, 16 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

По-чести автобусни линии до града от с. Правда и подмяна на водния цикъл в с. Драганово поискаха жителите на двете населени места от Огнян Стоянов

  17.10.2023 20:29
По-чести автобусни линии до града от с. Правда и подмяна на водния цикъл в с. Драганово поискаха жителите на двете населени места от Огнян Стоянов

В изключително приятелска обстановка в читалището в с. Правда бе посрещнат кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица от коалиция „БСП за България и Левицата“ Огнян Стоянов. Много от жителите на населеното място поискаха да му стиснат ръката и бе приветстван от бившата си учителка по физическа култура Пепа Колева.

„Огнян винаги правеше впечатление. Активен беше в училищния живот. Помъдрял е вече, взел си е най-нужното от „шамарите“ през годините“, посочи тя и заяви, че селото е благоустроено, но разпокъсаният график на автобусния транспорт през делнични дни до общинския град, рушащата се детска градина, която е неизползваема от години и липсата на лекар, са сред основните проблеми.

На срещата в читалището в с. Правда присъстваха и кандидатите за общински съветници Иван Момъков, Милен Маринов, Гани Йоргов и Павлинка Николова, и Николай Генов, родом от с. Правда.

При голям интерес премина и срещата на Огнян Стоянов и Соня Илиева, кандидат за кмет на с. Драганово в Пенсионерския клуб в населеното място. Заедно с тях бяха и кандидатите за общински съветници от коалицията Марин Богомилов, Павлинка Николова, Милен Маринов, Емилия Иванова и Станимир Първанов, и кандидатите за кметове – Николай Чергиланов за град Долна Оряховица, Вяра Билева за с. Стрелец и Петко Петков за с. Писарево.

Стоянов поясни, основните приоритети на коалицията в областта на инфраструктурата с акцент осигуряване на средства от МРРБ за подмяна на водния цикъл в с. Драганово и припомни справедливите протести на жителите му преди повече от година, заради безводието в населеното място.

„Ако имаше готов проект, щяхте да получите вече финансиране“, посочи той и допълни, че преди седмица е станало ясно, че най-после има вече такъв.

„Преди една година нямаше готов проект, с който да се кандидатства за подмяна на водопровода. А можеше. Кметът тогава се оправда с ВиК. Къде бяха за тези 12 години, за да се реши този проблем с безводието? А сега, преди изборите проектът е готов“, попита риторично Стоянов.

А кога ще дойдат пари от МРРБ, кога ще има поръчка за изпълнител, кога ще се избере, кога ще започне работа и кога ще завърши, не е ясно.

„Ще отидат още 5 години. Трябва ли да търпим такива управленци, които да неглижират проблемите на хората“, посочи Стоянов. И допълни, че разширяване на капацитета на домашния социален патронаж и разкриване на филиали в с. Драганово, е другият основен приоритет на коалицията за населеното място.

МК „БСП за България и Левицата“ е с №68 в бюлетините.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Огнян Стоянов Правда Драганово БСП за България и Левицата Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета