Сряда, 17 Яну 2024
            
Свищов Спорт

Бронзови медали и отлично представяне на СКХТФ „Дунав“ - Свищов във финалите на държавните първенства

  18.10.2023 11:39
Бронзови медали и отлично представяне на СКХТФ „Дунав“ - Свищов във финалите на държавните първенства

С поредица от успехи за СКХТФ „Дунав“ – гр. Свищов приключиха финалите на държавните първенства по хокей на трева за 2023 спортно-състезателна година. Клубът традиционно участва с няколко възрастови групи – деца до 12 г., момичета и момчета до 14 г., юноши и девойки до 16 г., юноши и девойки до 18 г. Свищовските хокеисти се представиха отлично, а конкуренцията между отборите в различните възрастови групи беше изключителна голяма и срещите много оспорвани.

При деца до 12 г. държавното първенство се проведе в гр. София на терена на НСА „Васил Левски“, като участващите отбори бяха 10, разпределени в две групи. В груповата фаза 12 г. свищовски хокеисти се класираха на второ място, при което в следващата фаза играха за 3 и 4 място. След минимална загуба с 0:1 от шампионите на турнира „Лъвчетата – 2016“, 12 г. състезатели от СКХТФ „Дунав“ се класираха на 4 място в държавното първенство. За най-полезен състезател на турнира беше определен Габирел Фараг от СКХТФ „Дунав“.

При момичета и момчета до 14 г. държавното първенство се проведе отново в гр. София на терена на НСА „Васил Левски“, като участващите отбори бяха 11. В груповата фаза 14 г. хокеисти на „Дунав“ се класираха на трето място след много оспорвани срещи и в следващата фаза играха за класиране от 5 до 8 място. В крайното класиране заеха пето място пред отборите на „Лъвчета 2016“, „Ен Джи Ес“, „Хеброс“, „Шампиони 2020“, „Академик плюс“ и „Христо Ботев“.

Отлично представяне на държавното първенство направиха 16 г. юноши и девойки на „Дунав“ – Свищов. Държавното първенство за тях се проведе в гр. Неделино. То започна с невероятно откриване пред сградата на Община Неделино, в центъра на града. Участващите отбори в тази група бяха 12, след срещите в първа фаза отборът на „Дунав“ – Свищов зае второ място и в следващата фаза след две убедителни победи грабна бронзовите медали от държавното първенство. С индивидуална награда Дейвид Радков беше обявен за най-полезен състезател на първенството.

18-годишните състезатели от СКХТФ „Дунав“ участваха в надпревара с 13 отбора от страната в държавния шампионат в дисциплината хокей на трева. Първенството се проведе в гр. Неделино. Отново в първа фаза отборът на „Дунав“ – Свищов зае второ място. Във втора фаза мачът за определяне на третия финалист беше изключително оспорван и с гол в последната минута хокеистите на „Дунав“ загубиха с 2:3 от отбора на „Пловдив“. С четвърто място от държавните финали и индивидуална награда за най-добър защитник на Даниел Стефанов завършиха 18 г. юноши и девойки на СКХТФ „Дунав“.

Ръководството на клуба изказва огромни благодарности към Община Свищов за неизменната подкрепа в тренировъчната и спортно-състезателната подготовка. Благодарят на състезателите и техните семейства, както и на всички техни съмишленици за помощта, подкрепата и съдействието през изминалата година.


Ключови думи
хокей на трева Дунав - Свищов
Последни
Седмицата
Анкета