Сряда, 28 Сеп 2022
            
Свищов Спорт

Турнир по хокей на трева за купа „Цветан Радославов“ се проведе в Свищов

  28.09.2020 10:15
Турнир по хокей на трева за купа „Цветан Радославов“ се проведе в Свищов

На 26 септември в Свищов се проведе XI турнир по хокей на трева за купа „Цветан Радославов“. Организатори на спортното събитие бяха СКХТФ „Дунав“, БФХТ, Община Свищов и СУ „Цветан Радославов“, а турнирът  бе част от празника на града „Свищовски лозници“.
Официални гости на спортното събитие бяха кметът на община Свищов Генчо Генчев, който приветства гостите с „Добре дошли“ и пожела на състезателите  успешно представяне в спортната надпревара, президентът на румънската федерация по хокей на трева Дан Кодреану, председателят на съдийската колегия по хокей на трева на Румъния Адриан Турку и доц. д-р Антонио Антонов – изпълнителен директор на БФХТ.
В турнира участваха 4 отбора при деца до 12 г., 5 отбора при момичета и момчета до 14 г. и 3 отбора при юноши и девойки до 16 г. Състезателите на СКХТФ „Дунав“ се представиха отлично и спечелиха I място при 16-годишните, I място при 14-годишните и II място при 12-годишните. За най-полезен състезател с индивидуални награди бяха отличени двама хокеисти от СКХТФ „Дунав“ – Дейвид Радков при м/м-14 г. и Преслав Христов при ю/д-16 г.
Класиране :
Деца до 12г.:            
1.НСА    -София        
2.Дунав – Свищов        
3.Лъвчета – Неделино    
4.Христо Ботев – Байкал    
Момичета и момчета до 14г.     .
1.Дунав – Свищов                    
2.Лъвчета – Неделино            
3.Н С А – София            
4.Христо Ботев – Байкал
5.Локомотв – Червен бряг
Юноши и девойки до 18г.
1.Дунав – Свищов
2.Лъвчета – Неделино
3.Локомотив – Червен бряг

Турнирът за купа „Цветан Радославов“ е последният през спортносъстезателната година в календара на БФХТ и е определящ за ранглистата на отборите по хокей на трева и класирането им за участие в държавните първенства – открито през месец октомври.


Ключови думи
хокей на трева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати