Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Спорт

Свищовски хокеисти станаха вицешампиони на Държавното по хокей на трева

  12.10.2019 03:13
Свищовски хокеисти станаха вицешампиони на Държавното по хокей на трева

Нов успех завоюваха 12-годишните хокеисти на свищовския СКХТФ „Дунав“ на финалите в държавното първенство по хокей на трева на  5 октомври в гр. София. От 16 отбора при деца до 12 г., във финалите на държавното първенство участваха първите четири отбора от ранглистата. Отборът на СКХТФ „Дунав“ изигра две полуфинални срещи с отбора на СКХТ „Петър Берон“ – гр. Пловдив, в които реализира две победи и се класира за участие във финалите за първо и второ място.
На финала свищовските хокеисти се срещнаха с отбора на „Вълците“ – гр. Харманли. След минимална загуба, отборът на СКХТФ „Дунав“ се класира на второ място. Купата и сребърните медали бяха връчени от Ели Атанасова – председател на комисията по етика към БФХТ и зонален координатор на зона Тракия.
14-годишните момичета и момчета на СКХТФ „Дунав“ се класираха четвърти във финалите на държавното първенство по хокей на трева открито, проведено на 6 октомври. Поради контузия, капитанът на отбора не можа да вземе участие в турнира и „Дунав“ зае четвърто място сред 13-те отбора на момичета и момчета до 14 г.
Отборите на СКХТФ „Дунав“ бяха водени от мениджъра доц. д-р Николай Марков и треньора Радослав Радков.
От клуба благодарят на спонсори и съмишленици и на Община Свищов за цялостната подкрепата за участие в  турнири през спортно-състезателната година.


Ключови думи
хокей на трева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати