Неделя, 02 Oct 2022
            
Спорт

Отбори от шест града се включиха в Десетия турнир по хокей на трева за купа „Цветан Радославов”

  29.09.2019 13:58
Отбори от шест града се включиха в Десетия турнир по хокей на трева за купа „Цветан Радославов”

Вторият ден от програмата на „Свищовски лозници” започна със спортни събития. На откритата площадка в спортен комплекс „Свищов” бе открит Десетият турнир по хокей на трева за купа „Цветан Радославов”. В него се включиха 9 отбора, представящи 6 клуба в различни възрастови групи. Участниците са от София, Байкал, Тръстеник, Червен бряг, Пловдив и Свищов.
За кръглата годишнина в Свищов пристигнаха председателят на Българската федерация по хокей на трева (БФХТ) Йорг Шенк, изпълнителният директор на БФХТ Антонио Антонов, вицепрезидентът на федерацията Бончо Златев, Адриан Турко – представител на румънската федерация по хокей на трева и други гости. Община Свищов също уважи събитието. Участниците бяха поздравени от временно изпълняващата длъжността кмет на община Свищов Анелия Димитрова. На откриването на турнира присъстваха още секретарят на Общината Любомира Петрова и Румяна Кузева – началник на отдел „Образование”.
Кръглата годишнина на турнира бе уважена и от Великотърновския митрополит Григорий, който е почетен член на СКХТФ „Дунав”. Заедно с отец Михаил Миронов отслужиха водосвет за здраве и успехи.
На събитието бяха обявени и наградени тримата нови почетни членове на СКХТФ „Дунав” – Йонг Шенг, Бончо Златев и Николай Павлов от Червен бряг.
Председателят на Българската федерация по хокей на трева Йорг Шенк връчи специална награда от името на федерацията на Мариана Маркова – „Почетен знак – бронзов”. Отличието й се връчва за заслуги и принос в развитието, популяризирането и утвърждаване просперитета на хокейната игра в Република България. Мариана Маркова е и председател на СКХТФ „Дунав”.
Срещите от турнира се провеждат в две възрастови групи – при 12-годишните и при 14-годишните, а призьорите ще станат ясни след изиграване на всички срещи.

 


Ключови думи
хокей на трева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати