Петък, 30 Сеп 2022
            
Свищов Спорт

СКХТФ „Дунав“ обра медалите в турнира „Първи освободен град“

  30.06.2021 14:38
СКХТФ „Дунав“ обра медалите в турнира „Първи освободен град“

На 26 юни в гр. Свищов се проведе първи турнир по хокей на трева „Първи освободен град“ в навечерието на честването на 144 години от освобождаването на града. Турнирът се проведе в четири възрастови групи – деца до 12 г., момичета и момчета до 14 г., юноши и девойки до 16 г. и юноши и девойки до 8 г. В него участваха отборите на СКХТФ „Дунав“ – Свищов, СКХТ „Петър Берон-2009“ – Пловдив, КХ „Н С А“ – София и СКХТ „Христо Ботев“ – Байкал.

Свищовските хокеисти, подкрепени от публиката и привържениците на хокейната игра, се справиха блестящо и много убедително и завоюваха 3 купи и златни медали в трите групи – момичета и момчета до 14 г., юноши и девойки до 6 г. и юноши и девойки до 18 г. и сребърни медали при децата до 12 г. Състезателите от СКХТФ „Дунав“ Даниел Стефанов, Дейвид Радков и Петко Симеонов, които са и национални състезатели, за пореден път доказаха своята класа.

Беше създадена отлична организация от домакините СКХТФ „Дунав“ - Свищов при провеждане на хокейния празник. Гости на турнира бяха доц. д-р Антонио Антонов - изпълнителен директор  на БФХТ, Ели Атанасова - регионален координатор на зони Тракия и Родопи и Георги Маринишев - кмет на с. Байкал. Гостите благодариха на всички участници в турнира, родители и приятели на хокея и наградиха шампионите.

Мениджър и треньори на отбора са доц. д-р Николай Марков, Радослав Радков и старши треньор Николай Русев.

Мариана Маркова, председател на СКХТФ „Дунав“


Ключови думи
СКХТФ "Дунав" хокей на трева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати