Сряда, 13 Юли 2022
            
Свищов Спорт

Кметът на Свищов отличи млади хокеисти за представянето им на Държавните първенства

  12.04.2022 14:12
Кметът на Свищов отличи млади хокеисти за представянето им на Държавните първенства

В началото и края на месец март т. г. в град Пловдив се проведоха Държавните първенства по хокей в зала за деца до 12 и 14 години. И в двете възрастови групи отборите на СКХТФ „Дунав“ – Свищов се представиха достойно и се завърнаха със сребърни /за 12-годишните/ и бронзови /за 14-годишните/ медали. Във връзка с високите спортни постижения на хокеистите, днес кметът на Свищов д-р Генчо Генчев лично ги приветства, като връчи на председателя на СКХТФ „Дунав“ д-р Мариана Маркова почетни грамоти за отборите, а също и на отличените с индивидуални награди състезатели: Даниел Миленов Борисов – „Голмайстор на турнира“, с 20 вкарани гола и „Най-полезен състезател“, и Каан Ахмедов Ахмедов – „Най-добър вратар“.

Срещата се състоя в Гербовата зала на Община Свищов, а на нея присъстваха представители на двата отбора и един от треньорите на клуба – Радослав Радков.                  В своето обръщение към младите спортни таланти градоначалникът ги поздрави за поредните успехи и подчерта важността на екипната работа в отборната игра. Той приветства също ръководството на клуба и треньорския състав, които със своя професионализъм и ангажираност постигнаха много и наредиха СКХТФ „Дунав“ – Свищов сред утвърдените клубове по хокей.

Посещението в сградата на Общината бе по инициатива на младите спортисти, които за пореден път подариха по един медал от успешните първенства на кмета на Свищов.


Ключови думи
СКХТФ „Дунав“ хокей на трева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати