Петък, 12 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Инж. Добромир Добрев представи проекта за нов социален комплекс пред Българската асоциация на онкоболните

  13.10.2023 14:15
Инж. Добромир Добрев представи проекта за нов социален комплекс пред Българската асоциация на онкоболните

Инж. Добромир Добрев, който се бори за четвърти мандат начело на Общината, и кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Георги Бижев се срещнаха с дамите от горнооряховската организация на Българската асоциация на онкоболните.

Председателката на БАО Мария Георгиева посрещна гостите със снимки отпреди близо 20 години, когато Добрев е участвал в първото събитие на организацията, далеч преди да стане кмет. През тези години той винаги е бил до нас и е помагал. Никога не е пренебрегвал молбата ми за каквото и да било, каза Мария Георгиева.

Благодарен съм ви за подкрепата, която давате на хората с тази тежка диагноза. Възхищавам се на волята ви за живот. Затова винаги откликвам на поканите за срещи или на молбата за помощ. Винаги ще помагам на Асоциацията, защото дава надежда и подкрепа, отговори инж. Добромир Добрев.

Пред дамите от организацията той представи проекта за нов социален комплекс в близост до МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Възнамеряваме да съберем там услугите за възрастни хора и такива, които имат нужда от специални грижи. Заведения като Дома в Горски горен Тръмбеш имат трудности да осигуряват медицински грижи за своите обитатели заради отдалечеността от града. Смятаме, че в близост до Болницата, където вече сме обособили терени, ще е най-доброто място за такъв социален комплекс, обясни кандидатът на ГЕРБ.

Разговорът продължи по различни теми, включително и за проблемите, които създадоха серията от кризи в последните години, най-вече политическата. Конкретен пример е нуждата от ремонт на сградата, в която се помещава Бюрото по труда и Общинското предприятие „Обреди”. Там е офисът на БАО. Покривът на сградата има нужда от ремонт. Тя обаче е със смесена общинска и държавна собственост.

От години пишем писма на областна управа от необходимостта от ремонт. И тъкмо постигнем напредък с някой областен управител , те го сменят, защото идва ново правителство, обясни проблемът Добрев.

Мария Георгиева го помоли да се ангажирам със социализирането на Бончо – дете, за чийто живот БАО организира кампания преди години, в която активно участва и инж. Добромир Добрев. Той вече е млад мъж и е завършил висше образование – бакалавър е по социални дейности. Има обаче трудности с придвижването и молбата е да се намери подходяща програма, с която да му се осигури работа. Ще търсим подходящо решение за Бончо, увери инж. Добрев.

Искам да се върнем към стабилността и прогнозируемостта отпреди 2019 г. Не може да се приема бюджет на 14 септември. Не може да не знаеш как да планираш и приходи, и разходи. Надявам се, че това ще стане след 29 октомври, за което се нуждаем от подкрепата на всички, каза кандидатът.

Инж. Добромир Добрев и кандидатите на ГЕРБ са с №7 в бюлетините.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Добромир Добрев ГЕРБ
Последни
Седмицата
Анкета