Понеделник, 25 Дек 2023
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Инж. Добромир Добрев се регистрира в ОИК заедно с още 11 кандидати за кметства и пълна листа на ГЕРБ

  25.09.2023 14:42
Инж. Добромир Добрев се регистрира в ОИК заедно с още 11 кандидати за кметства и пълна листа на ГЕРБ

Настоящият кмет инж. Добромир Добрев влезе официално в предизборната надпревара и ще гони четвърти мандат на предстоящите Местни избори 2023.

Заедно с него ГЕРБ регистрира кандидати за почти всички кметства в общината. Повечето са сегашните управници на селищата като Ясен Янков за Първомайци, Марин Тодоранов за Поликраище, Владимир Илиев за Янтра, Йордан Петров за Върбица, Маринчо Маринов за Горски долен Тръмбеш, Венета Василева за Правда. Сегашната кметица на Крушето Ивелина Георгиева ще се бори за нов мандат с номинация от ГЕРБ, след като спечели първия от СДС.

Досегашният кметски наместник в Стрелец Христо Дряновски вече е кандидат за кмет, след като в селото ще има избори на 29 октомври. Избори ще има и в Паисий, където кандидат на ГЕРБ е Тодор Георгиев. В Писарево ГЕРБ издигат Иван Иванов.

На нов човек ГЕРБ залага в Драганово, където сегашният кмет не участва в изборите, а партията ще подкрепи независимия Иван Кишев. Нов е и кандидатът за Долна Оряховица – Атанас Минков е брат на бившия кмет на градчето, а вече зам. кмет на Общината Григор Минков.

Регистрирана е пълна листа с 29 кандидати за Общинския съвет. Водач е кандидатът за кмет Добромир Добрев, а втори е общинският лидер на партията Добрин Дериджиян. Третото място е за общинският лидер на СДС Петър Гайдаров. След него са съветници с много опит като  Деница Цветанова, д-р Борислав Генчев, Георги Бижев, Савадор Ганчев, Даниел Костадинов. Първото ново лице е Калина Иванова на девето място. Следват зам. кметовете Григор Минков и Николай Георгиев. Продължава се с Ангел Колев, младежкото попълнение Мирослава Георгиева, учителят по физическо възпитание Иван Генов и т.н. Във втората част на листата са повече млади хора, но правят впечатление и имената на футболната легенда Ангел Минчев, Мирослава Драгийчева-Радонова, Николинка Костова и Марин Байчев.


Ключови думи
ГЕРБ регистрация Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета