Неделя, 31 Дек 2023
            
Велико Търново Други

Студентка от Испания падна от „Люлката на любовта“, спасители я носиха километри на ръце, за да получи първа помощ

  01.10.2023 08:44
Студентка от Испания падна от „Люлката на любовта“, спасители я носиха километри на ръце, за да получи първа помощ

Злополучен инцидент за испанско момиче завърши с щастлив край благодарение на екипа спасители от Сектор СОД към РД ПБЗН – Велико Търново.

Група студенти от Испания се забавлявали на емблематичната „Люлка на любовта“ в местността Гарга баир. Едно от момичетата паднало от люлката и се изтърколило до ръба на пропастта. По чудо се задържало и не пропаднало, но получава сериозни травми – охлузвания, болки в кръста и гръбнака и невъзможност да се движи.

Младежите търсят помощ, но до мястото е невъзможно да стигне линейка или автомобил. Налага се намесата на спасителния екип от Сектор СОД към РД ПБЗН – Велико Търново.

Спасителите стабилизират момичета на носилка и го носят с километри през пресечения терен, за да го предадат на Спешна помощ, чиято линейка чака на пътя.

Всичко този път завърши добре, но бъдете внимателни на това красиво, но опасно място, съветват спасителите от екипа, участвал в мисията на Гарга баир. В екипа са Любомир Велчевски, Димитър Желев, Петър Костадинов, Даниел Стоянов, Ивелин Иванов, Иван Иванов и Димитър Сапунджиев.


Ключови думи
спасители Люлката на любовта Сектор СОД съм РДПБЗН
Последни
Седмицата
Анкета