Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Как да действат при бедствия и аварии научиха второкласници на ОУ „Иван Вазов” от спасители от сектор СОД към РДПБЗН

  15.02.2022 14:01
Как да действат при бедствия и аварии научиха второкласници на ОУ „Иван Вазов” от спасители от сектор СОД към РДПБЗН

Учениците о т 2 „б” клас с класен ръководител Петя Босилкова имаха интересен урок в Часа на класа. Гости им бяха служители от сектор СОД към РДПБЗН - Велико Търново Николай Николов (родител на дете от класа) и неговите колеги Милко Николаев и Мирослав Маринов.

По много атрактивен начин те изнесоха лекция по две теми – „Противогаз. Памучно-марлена превръзка. Маска” и „Земетресение и Наводнение”.

Спасителите разказаха на учениците за своята работа и за спасителните акции, в които са участвали – земетресението в Турция, катастрофата при река Лим, наводнения в различни региони на България. От тях децата научиха, че във Велико Търново е третата по големина дирекция след София и Пловдив. Служителите обясниха на децата какви действия и в каква последователност трябва да предприемат при бедствия и аварии. Силен интерес предизвикаха противогазите, маските и дихателните апарати, които показаха. С участието на децата направиха демонстрация как се поставя детски противогаз и как се изработва памучно-марлена превръзка.

Служителите отправиха покана учениците да посетят тяхната служба, където ще наблюдават техника и демонстрации за спасяване на хора при бедствия.


Ключови думи
спасители ОУ "Иван вазов"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати