Петък, 16 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

С награди и спортни демонстрации завърши учебната година за IV, V и VI клас на ОУ „Иван Вазов”

  17.06.2022 15:01
С награди и спортни демонстрации завърши учебната година за IV, V и VI клас на ОУ „Иван Вазов”

С вълнуващо тържество приключи учебната 2021/2022г. за учениците от четвърти, пети и шести клас на ОУ „Иван Вазов“. Този празник бе най-очакван за четвъртокласниците, които получиха първото си свидетелство за завършен начален етап на обучение. Децата с отличен успех бяха наградени с грамоти от директора на училището Иван Момъков. Четвъртокласниците пяха, рецитираха, свириха на флейта и отправиха благодарност към своите учители.

След тържествената част празникът продължи по нетрадиционен начин с демонстрации от различни видове спорт.

Теодор Тутеков от 4 клас, републикански шампион по шахмат, завоювал златни  медали във възрастова група до 14 години в турнирите „Маринополци” и „Полски Гамбит“, участва в демонстрационна среща на три дъски и успя в оспорваната среща да победи опонентите си от седми клас.

Радослав Шабанаков от 7 „а” клас, който тренира таекуондо в клуб „Кондор“- гр. София, показа някои техники от този впечатляващ спорт. Сред най-добрите изяви на Радослав са първо място на Държавното първенство в София и трето място на Европейското първенство, проведено в Германия. 

Станислав Дончев от 6 „а” и Йордан Папазов от 6 „в” клас, които тренират борба в клуб „Локомотив“, демонстрираха своите умения в този традиционен за града спорт.

Присъстващите на празника бяха впечатлени и от представянето на акробатите от клуб „Акро Нова“ - Румяна Тончева, Ванеса Стойчева, Виктория Иванова, Михаела Ганчева.

Тържеството завърши с демонстрацията  на изявените футболисти от училището – Йоан Ганчев и Иван Дебелцов от 5 „в” клас, Свилен Веселинов и Йордан Дамянов от 6 „б” клас.

Водещите на празника Рая Йорданова и Михаела Милушева от 5 „в” клас пожелаха на ученици и учители весело и незабравимо лято и нови приключения в света на науката, изкуствата и спорта през следващата учебна година.


Ключови думи
ОУ "Иван Вазов"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати