Неделя, 17 Дек 2023
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо“ с пета поредна победа след обрат в Дреновец

  17.09.2023 09:09
„Локо“ с пета поредна победа след обрат в Дреновец

„Локомотив“ постигна пета порена победа в първенството на Северозападна трета лига и вече води във временното класиране. Гостуването в Дреновец се оказа трудно, макар домакините да са на последното място с 1 спечелена точка досега. „Локомотивци“ направиха много пропуски, четири пъти и гредата помогна на вратаря на „Дреновец“, но черно-белите (червено-черни в този мач) победиха с 5:3. В края на първото полувреме смятаният за фаворит отбор губеше в резултата, но в крайна сметка „локомотивци“ успяха да наложат волята си и си тръгнаха с победа и 3 точки, които ги изведоха на първото място в групата.

Головото шоу в този мач бе открито от Даниел-Виктор Кънчев, който изведе гостите напред в 7-та минута. Последва обаче шокиращ обрат и домакините не само изравниха, но вкараха още два гола и малко преди края на полувремето водеха с 3:1. Два пъти за „Дреновец“ се разписа Велислав Петров и веднъж Александър Веселинов.

Георги Колев успя да намали и двата отбора се оттеглиха за почивка при 3:2.

През втората част „железничарите“ натиснаха здраво и взеха своето. Георги Колев се разписа втори път за равенството 3:3. Още един гол в сметката си добави и Даниел-Виктор Кънчев. Отбеляза и Янислав Цачев. Резултатът можеше да набъбне още, но тримата направиха и много пропуски.

По същото време „Янтра“ (Полски Тръмбеш) загуби от новака „Дунав“ (Лом) и сдаде първото място. Сега начело с равен брой точки са „Локо“ и „Дунав“, като „железничарите“ имат по-добра голова разлика. Те имат и мач по-малко.

В групата за мача с „Дреновец“ попаднаха: Венцислав Димитров, Цветомир Иванов, Красен Трифонов, Янислав Цачев, Милен Савов, Кристиян Дечев, Георги Колев, Николай Иванов, Димитър Костадинов, Ивайло Тодоров, Тодор Бакърджиев, Даниел-Виктор Кънчев, Александър Узунов, Явор Генчев, Христо Марков, Кристиян Райчев.


Ключови думи
Локомотив Горна Оряховица Дреновец
Последни
Седмицата
Анкета