Вторник, 05 Дек 2023
            
Елена Спорт

Над 250 участници от 3 до 83 г. си оспорваха „Купа Елена” по спортно ориентиране

  05.09.2023 09:47
Над 250 участници от 3 до 83 г. си оспорваха „Купа Елена” по спортно ориентиране

Над 250 бяха участниците от цяла България в състоялата се в събота и неделя в Елена национална надпревара по спортно ориентиране за купата на града. Най-малкият състезател бе тригодишният Лъчезар Кузманов, а най-възрастният - 83-годишният Иван Христов от Шумен.

Надпревата, в която взеха участие деца, жени, мъже и цели семейства, бе посветена на 40-ата годишнина на клуба по Спортно ориентиране „Чумерна 83 Елена“.
Състезанието бе организирано в два етапа, състояли се съответно в събота и в неделя. Първият от тях - „спринтова дистанция“, бе пробяган в съботния следобед по улиците на възрожденска Елена, а финалът бе на централния площад „Христо Ботев“. Вторият етап – „средна дистанция“, бе в неделя по обяд в гористата местност край Синджирци източно от Елена.
Голямата награда за отборно представяне Купа „Елена“ бе връчена от кмета на общината инж. Дилян Млъзев на Петко Игнатов - председател на отборния победител „Узана“ Габрово. Клубът получи и цял еленски бут от председателя на Местния съвет по туризъм Стилиан Савов. Той награди с ваучери за семеен уикенд в някои от комплексите за селски туризъм в общината класиралите се в челната тройка в елитните групи мъже и жени.
След края на състезанието председателят на клуб „Чумерна 83 Елена“ Тихомир Кузманов сподели: „Ориентирането е един от най-обичаните спортове в община Елена и се радваме, че той става все по-популярен в цялата страна. Били сме домакини на Купа България с участието на над 1500 души, организирали сме държавни първенства по нощно ориентиране, по ски-ориентиране и т. н. Отборът на Елена бе клубен шампион на страната през 1997 и 1998 г. Надяваме се, че спортното ориентиране ще остане и в бъдеще един от основните и желани спортове в района, за чието развитие общината полага много грижи.“/ сн. Община Елена


Ключови думи
Купа Елена спортно ориентиране
Последни
Седмицата
Анкета