Четвъртък, 12 Oct 2023
            
Велико Търново Други

Курсанти от НВУ участваха в приключението legion run

  13.07.2023 10:21
Курсанти от НВУ участваха в приключението legion run

Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ участваха в екстремното приключение legion run, което тази година се проведе в парка до летището в София. Осем момчета и две момичета защитаваха честта на Военния университет и успяха да спечелят възхищението на организаторите и на всички останали повече от 4000 участници от страната.

legion run не е състезание, защото не ни засичаха време, нямаше класиране, нито пък някакви награди накрая. Освен може би тази да стигнеш до финала. Това наистина е екстремно приключение, чиято цел е да проверим издръжливостта си и да се научим да работим като екип, разказва старши сержант Габриела Хаджиева, която беше една от участничките в отбора на НВУ.

В надпреварата тя участва заедно със старши сержант Мартин Драгнев, старши сержант Даниел Костов, старши сержант Илия Комсийски, сержант Благовест Бойчев, сержант Мариан Петков, сержант Атанас Димитров, сержант Димитър Рандев, сержант Мариян Делиев и младши сержант Златина Генчева. Майор Емил Стоичков, който е преподавател по физическа подготовка на курсантите, е събрал отбора и е бил до курсантите през цялото време на приключението.

Цялото трасе, по което са преминали курсантите, е било дълго 5,5 км. И по него е имало повече от 20 препятствия, разположени през около 200-300 метра. Бъдещите офицери е трябвало да изкачват стени, да прескачат огради, да преодолеят водна прегради и кални участъци, да преминат през басейн с ледена вода, да се качват и слизат по мрежа, да пълзят под бодлива тел, да преминат по люлеещо се мостче и да тичат през цялото време.

„Преминахме през всички препятствия всички заедно. Бяхме най-задружният отбор. Имаше отбори, които се разпиляха по трасета, състезателите не се изчакваха и не си помагаха, ние винаги бяхме заедно. Последният, който преминаваше през поредното препятствие, броеше дали всички сме на линия и тогава казвахме „напред“ и тръгвахме“, разказва Габриела и признава, че такъв адреналин не е изпитвала при никое от състезанията, в които е участвала до момента. Затова е готова за следващото издание на legion run, както и всичките й останали колеги.

Снимки: НВУ/ курсант-старши сержант Иво Христов


Ключови думи
НВУ legion run
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати