Петък, 06 Oct 2023
            
Велико Търново Други

Кандидат-курсанти от цялата страна се явиха пред Приемната комисия в НВУ „Васил Левски“

  05.07.2023 16:29
Кандидат-курсанти от цялата страна се явиха пред Приемната комисия в НВУ „Васил Левски“

Кандидат-курсанти от цялата страна се явиха пред Приемната комисия в Националния военен университет „Васил Левски“. Всички те успешно са издържали изпитите си и днес заявиха желанието си да бъдат курсанти в избраните от тях специалности.

С най-висок успех и първи пред комисията, председателствана от зам. началникът на Военния университет полк. Георги Крайнов, застана Калоян Пунчев от Пазарджик. Той избра военната специализация „Разузнаване“. „Вярвам, че това е специализацията, в която мога да се реализирам най-добре, а и ми харесва. Винаги съм искал да бъда курсант, но миналата година не ме приеха, заради лек здравословен проблем. Кандидатствах тогава в Техническия университет и учих една година, но разбрах, че това не е за мен. Затова се върнах тук и ето, тази година, всичко вече е наред“, обяснява Калоян. И допълва, че прадядо му е бил военнослужещ и след това връзката с армията в неговата фамилия е прекъсната. „Но днес аз съм готов да служа в Българската армия, защото смятам, че това ще ми подхожда. Така ще мога да защитавам себе си, своите близки и България“, категоричен е Калоян.

Мотивирана и запалена по военната професия от баща си, пред комисията се яви и Александра Йорданова от Русе. Тя е завършила гимназия в родния си град с изучаване на английски език, математика, история и география. Във Военния университет Александра ще учи специализация „Военни КИС и киберсигурност“ в Шумен.

„Не ме притеснява режимът, напротив, аз обичам да ми е подреден денят. Свикнала съм покрай баща ми, от когото зная, че професията на офицера е перспективна и аз искам да се развивам в нея. Вярвам, че това е подходящото място за мен“, признава Александра./ сн. НВУ


Ключови думи
НВУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати