Сряда, 06 Сеп 2023
            
Велико Търново Общество

Кубрат Пулев гостува в НВУ „Васил Левски“

  06.06.2023 10:16
Кубрат Пулев гостува в НВУ „Васил Левски“

Най-известният български боксьор Кубрат Пулев изнесе лекция пред офицери, преподаватели и курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“. Той беше гост във Военния университет по покана на началника бригаден генерал Иван Маламов и се включи в поредицата от срещи „Лектори – вдъхновители“.

„Чест е за мен да съм тук сред вас, защото и аз съм офицер, макар и от запаса. Но дори и като офицер от запаса само, за мен е чест и гордост да обличам униформата. Българската армия за мен олицетворява силата на България и би трябвало всички ние да се грижим за нея“, каза в началото на лекцията си Кубрат Пулев, който беше посрещнат от курсантите и офицерите с аплодисменти.

Повече от час европейският шампион по бокс за професионалисти в свръхтежка категория разказва на младите си колеги през какви трудности и грешки е преминал, как се е преборил за мечтите си и какви качества възпитава спортът, когато си всеотдаен в залата. „Дисциплината е на първо място, но това и за армията е валидно. Убеден съм, че го знаете по-добре от мен. Разбира се, че няма как да изброя всички качества, но, ако имате дисциплиниа ако работите в залата, вярвате в себе си и обичате това, което правите, няма как да не успеете“, каза още Кубрат Пулев и призна пред курсантите, че е правил достатъчно храбри грешки, които са го водили до загуби. Но загубите пък са се оказвали най-големите уроци за него в живота му.

„Аз се старая да живея достойно, не ме е срам от нито едно мое решение и действие. Горд съм със себе си, с държавата си, с вас дори, с базата, в която вие живеете и се обучавате. Затова и вие бъдете горди със себе си и бъдете постоянни“, категоричен беше Кубрат Пулев.

Той показа някои от мачовете си, а след това дълго отговаря на въпросите на курсантите, които го питаха готов ли е да влезе в политиката, какво погубва младия талант, кои са били най-трудните му мачове, имал ли е моменти, в които е бил на ръба да се откаже.

„За мен вашето име винаги е било символ на патриотизъм. Гледал съм мачовете, които определихте като трудни и съм виждал как, дори и когато губите, вдигате знамето на България много високо“, каза началникът на НВУ „Васил Левски“ бригаден генерал Иван Маламов, който връчи плакет на Университета на Кубрат Пулев. От своя страна боксьорът подари на генерала златна монета със собствения си лик и с този на брат си Тервел Пулев.

Преди да влезе на лекцията, Кубрат Пулев посети залата, в която тренират момчетата от Отбора по ръкопашен бой. Там той наблюдава част от заниманията на курсантите и момент от тренировката на курсант-сержант Цветомир Крамарски, който е световен шампион по гиревой спорт./ сн. НВУ "Васил Левски"


Ключови думи
Кубрат Пулев НВУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати