Събота, 05 Авг 2023
            
Велико Търново Други

Представителен блок на НВУ „Васил Левски” участва във военния парад в София

  06.05.2023 13:02
Представителен блок на НВУ „Васил Левски” участва във военния парад в София

Представителен блок, начело с бойното знаме на Националния военен университет „Васил Левски“, участва във военния парад в София в чест на 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия. От официалната трибуна парада наблюдава и началникът на Националния военен университет бригаден генерал Иван Маламов.

В блока са включени 64 курсанти от първи до пети курс на обучение от трите факултета - „Сигурност и отбрана”, „Логистика и технологии“ и „Артилерия, противовъздушна отбрана и компютърни и информационни системи”. Бъдещите офицери бяха водени от командира на курсантския батальон подполковник Станислав Петров.

По площад „Княз Александър I“ премина и Фестивалният духов оркестър „Маестро Николай Косев“, в който свирят музиканти от състава на Националния военен университет „Васил Левски“ и военно формирование 24 150 – Стара Загора.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков командва военния парад, който започна с тържествен водосвет на бойните знамена.

В челото на парадната колона бяха знамената светини, Гвардейският представителен духов оркестър и оркестрите на видовете въоръжени сили, сред които и този на Националния военен университет. В парадния строй беше включена и бойна и специална техника от Сухопътните войски, ВВС, Съвместно командване на специалните операции, служба „Военна полиция” и Командването за логистична поддръжка.

Военният оркестър на НВУ участва и в музикалния парад, който се състоя няколко дни преди 6 май.

 


Ключови думи
НВУ парад 6 май
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати