Понеделник, 10 Юли 2023
            
Велико Търново Други

Студентка и курсант ще представят НВУ в националния кръг на състезанието по приложна електроника

  05.04.2023 09:55
Студентка и курсант ще представят НВУ в националния кръг на състезанието по приложна електроника

Йоана Илиянова спечели вътрешния кръг на състезанието по приложна електроника, което Националният военен университет „Васил Левски“ организира вече за осма поредна година. С 88 от 100 възможни точки тя изпревари останалите участници в надпреварата. На второ място се класира курсант-сержант Бруклин Динов. Двамата ще представят Националния военен университет „Васил Левски“ в националния кръг на състезанието през май. На трето място се класира курсант Васил Агов. Тримата призьори, както и всички останали състезатели, получиха ваучери за електронни компоненти от „Елимекс“ ЕООД и грамоти.

Петима курсанти и двама студенти участваха в университетския кръг на надпреварата. Състезателите запояваха платка, като за това имаха 60 минути време. Според правилата на състезанието, те трябваше и да опишат практическата работа, която са свършили. Допълнителни точки носи добре почистеното работно място, бонус е и ако успеят да приключат преди крайния срок, обясни Детелина Иванова, представител на фирма „Елимекс“ от Горна Оряховица. Фирмата е дългогодишен партньор на Националния военен университет при организирането на състезанието по приложна електроника.

Пет университета – Националният военен университет с двата си факултета „Общовойскови“ и „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен, Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия, Военноморското училище „Н. Й. Вапцаров“ и Техническият университетът във Варна, както и Техническият университет в Габрово участват в надпреварата.

Националният кръг на състезанието е през май и ще се проведе във Военния университет. Тогава състезателите получават всички елементи за макетите накуп и трябва да си ги разделят според задачата, която изпълняват. Когато са готови, е нужно да опишат работата си и да обяснят които елементи са били излишни, обяснява организаторът на състезанието доц. д-р инж. Николай Долчинков, преподавател в катедра „Защита на населението и инфраструктурата“ в НВУ. / сн. НВУ "Васил Левски"


Ключови думи
НВУ приложна електроника Елимекс
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати