Четвъртък, 10 Авг 2023
            
Велико Търново Други

Военният университет беше домакин на националното състезание по приложна електроника

  11.05.2023 11:30
Военният университет беше домакин на националното състезание по приложна електроника

Отборът на Техническият университет в Габрово спечели финала на състезанието по приложна електроника, което се проведе в Националния военен университет „Васил Левски“. Симеон Славков и Кристиян Димитров събраха най-висок сбор от точки и изпревариха отборите на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия и Техническия университет във Варна, които заеха второ и трето място.

В индивидуалното класиране победител е Симеон Славков от Габровския университет. Двамата курсанти от Долна Митрополия курсант-сержант Атанас Тодоров и курсант-сержант Явор Трифонов допълват призовата тройка.

Националният военен университет се състезава с два отбора. В единия участваха победителите от университетския кръг на състезанието – студентката Йоана Георгиева и курсант Бруклин Динов, а във втория – курсант-младши сержант Никифор Митов и курсант-младши сержант Николай Иванов, от факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен.

Победителите бяха наградени с ваучери за електронни компоненти от „Елимекс“ ЕООД и грамоти, които им връчи инж. Детелина Иванова. Студентите и курсантите получиха и сертификати за участие от НВУ.

„Във финалния кръг участват победителите от вътрешните турнири, проведени във всеки университет. Тук идват по двама състезатели, които работят и индивидуално, и отборно. Всеки трябва да направи макет на устройство, което има сирени и светодиоди и те трябва да заработят, обяснява организаторът на състезанието“ доц. д-р инж. Николай Долчинков, преподавател в катедра „Защита на населението и инфраструктурата“ в НВУ. 

Според регламента състезателите получават всички елементи за макетите накуп и трябва да си ги разделят според задачата, която изпълняват. Когато са готови, е нужно да опишат работата си и да обяснят кои елементи са били излишни. Комисия проверява и оценява работата, включително и това как участниците са почистили работното си място./ сн. НВУ „Васил Левски“


Ключови думи
приложна електроника НВУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати