Събота, 19 Авг 2023
            
Велико Търново Други

Отборът на НВУ е втори в комплексното класиране на Държавния шампионат по стрелба с пистолет „Макаров“

  19.05.2023 15:28
Отборът на НВУ е втори в комплексното класиране на Държавния шампионат по стрелба с пистолет „Макаров“

Отборът на Националния военен университет „Васил Левски“ спечели сребърните медали в комплексното класиране на Държавния шампионат по стрелба с пистолет „Макаров“. Шампиони станаха представителите на Съвместно командване на специалните операции, а на трето място се класира тимът на Сухопътни войски.

Абсолютно същата е почетната стълбичка и в отборната надпревара при жените – дамите на Националния военен университет са втори, като изпревариха по точки отбора на Сухопътни войски и отстъпиха пред Съвместно командване на специалните операции.

В отборната надпревара при мъжете Националният военен университет се класира на трето място. Втори са Съвместно командване на специалните операции, а шампиони – мъжете на Военновъздушните сили.

Цивилен служител Радостина Лазарова от Сборния отбор на Министерството на отбраната е шампион при дамите. На второ е трето място са мл. сержант Ваня Гатева и цивилен служител Спаска Павлова от Съвместно командване на специалните операции. Призовата шестица се допълва от цивилен служител Диана Атанасова от Сухопътни войски и от старшина Бианка Добрева и сержант Симона Методиева, и двете от Националния военен университет.

При мъжете първи е старши сержант Георги Янев от отбора на Военновъздушните сили. Сребърния медал спечели цивилен служител Велко Александрова от Съвместно командване на специалните операции, а бронзовият отиде при майор Веселин Генов от служба „Военна полиция“. На крачка от почетната стълбичка остана цивилен служител Николай Колев от Сборния отбор на Министерството на отбраната. В топ шест влизат и двама представители на НВУ „Васил Левски“ майор Емил Стоичков и старши сержант Божидар Костадинов.

10 отбора, съставени от по четирима мъже и четири жени, мериха сили в състезанието, което по традиция се домакинства от Националния военен университет.

Всички призьори получиха грамотите, медалите и купите си от заместник-началника по административната дейност полк. Иван Йовков./ сн. НВУ


Ключови думи
НВУ Макаров
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати