Четвъртък, 28 Сеп 2023
            
Горна Оряховица Други

10 отбора търсиха „Ключът на Горна Оряховица“

  24.06.2023 18:13
10 отбора търсиха „Ключът на Горна Оряховица“

За трети път, тази година на Еньовден, Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, съвместно с Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” и клуба по спортно ориентиране „Браун тийм”, организираха забавна и развлекателна дейност за деца и родители - спортно ориентиране сред природата в търсене на Ключа на Горна Оряховица. Хора от всички възрастови групи взеха участие. Много положителни емоции, въпреки комарите, съпътстваха участниците. Организаторите се погрижиха да създадат весела, непринудена обстановка на старта и финала. Звучеше и приятна музика. Въпреки многото мероприятия на този ден, пристигнаха истинските любители на спортното ориентиране.

Включиха се 10 отбора, които трябваше по карта да открият 9 поста в гората и да сглобят дума, съдържаща 9 букви. На старта всички получаваха шише с вода, а Венцислав Трифонов от клуба по спортно ориентиране даваше детайлно разяснения за 9-те точки и маршрута. Засичаше времето на тръгване и финиширане на участниците. Освен бързи и добри в посоките, участниците трябваше да са съобразителни и креативни.

Старт на състезанието даде Стефчо Алипиев, заместник кмет на Община Горна Оряховица. Той връчи и наградата на победителите – отборът на Даниел и Десислава, които преминаха трасето за 30 минути и вземаха специалната награда – „Ключът на Горна Оряховица“. На второ място е отборът на Симона и Силвия с 35 минути. И на трето място само с минута разлика се класира отборът „Хъс”- Владимир Владимиров, Дани Пенкова и Боряна Петрова с време 36 минути. Всички, впуснали се в приключението, получиха грамоти за участие и си пожелаха до нови срещи следващата година.


Ключови думи
Ключът на Горна Оряховица спортно ориентиране
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати