Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Над 40 приключенци търсиха Ключа на Горна Оряховица в гората под Камъка

  04.06.2022 16:33
Над 40 приключенци търсиха Ключа на Горна Оряховица в гората под Камъка

За втори път Младежкият парламент на Горна Оряховица, съвместно с Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви" организира забавното състезание „Ключът на Горна Оряховица”. Целта на състезанието, което е базирано на спортното ориентиране, е отборите да преодолеят маршрута с помощта на карта и да преминавайки през контролните точки да съберат всички букви от една дума. Най-бързите, които успешно съберат цялата дума, печелят първото място.

Тази година националната състезателка по спортно ориентиране Кристина Иванова бе разработила по-интересен и олекотен маршрут с идеята всяка следваща година да се надграждат уменията на участниците. На старта всички получаваха шише с вода, а Венцислав Трифонов от клуба по спортно ориентиране „Браун тим” даваше детайлно разяснения за 9-те точки и маршрута. Засичаше се времето на тръгване и финиширане на участниците. Включиха се над 40 участници в отбори по двама. Сред тях бяха и две украинки със своите деца. Всички се забавляваха максимално, но и се бориха за победата.

За 15 минути отбор 5 – Борил Генчев и Ангел Александъров, преодоля разстоянието и събра 9-те букви, а после от събраните букви подреди думата СПОРТУВАЙ, заложена от организаторите за тазгодишната изненада. Това ги класира на първо място и те получиха спортен сак награда. Такива награди имаше за вторите и третите класирани, както и за най-малката участничка и най-редовните участници. Всички участници получиха и грамоти с ключета за участие в дейността. На финала всички получиха сладки изделия, предоставени от „Захарни заводи”.

Медицинското лице Жанета Николаева, която за пореден път бе доброволец в събитието, се грижеше стриктно участниците да се чувстват добре в горещото време. Организаторите останаха удовлетворени от положителните оценки на участниците и, разделяйки се, всички си обещаха догодина да се срещната отново.

Младежите от Младежкия парламент благодарят на всички участници и спомоществователи в събитието, като обещават и други подобни мероприятия през летните месеци.

Сн. Михаела Трънкова


Ключови думи
Ключът на Горна Оряховица Младежки парламент
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати